Saptamana Fair Trade

  0
  449
  Fair Trade

  Fair Trade

  Asociatia Mai Bine organizeaza cea de-a treia editie a Saptamanii Fair Trade intre 9 si 15 mai 2011, cu sprijinul financiar al Ambasadei Frantei in Romania si in parteneriat cu Centrul Cultural Francez Iasi.

  Conceptul Fair Trade desemneaza o miscare sociala si economica ce apara drepturile producatorilor si doreste sa echilibreze sumele ce le revin acestora din vanzarea produselor, in comparatie cu profiturile realizate de distribuitori.

  La initiativa The World Fair Trade Organization, in fiecare an, in a doua sambata din luna mai, se sarbatoreste Ziua Internationala Fair Trade, anul acesta ea fiind pe 15 mai. Asociatia Mai Bine sustine acest concept, dedicandu-i o intreaga saptamana de activitati sub umbrela unui eveniment unic in Romania – Saptamana Fair Trade.

  Obiectivul general al acestui eveniment este punerea in discutie a unei probleme de importanta majora in societatea globala contemporana, care implica atat producatorii cat si distribuitorii produselor, dar mai ales consumatorii: miscarea Fair Trade (Comertul Echitabil).

  La Atelierul de Cultura Civica Contemporana, participantii isi vor putea spori cunostintele cu privire la problemele societatii globale, se vor familiariza cu concepte precum interdependenta, descrestere economica, consum sustenabil, isi vor calcula amprenta ecologica individuala si vor participa la activitati interactive.

  O alta activitate ce face parte din Saptamana Fair Trade o reprezinta Videoproiectiile de filme documentare, la care se vor pune in lumina adevaruri surprinzatoare despre felul in care sunt realizate o parte din produsele pe care le consumam zi de zi.

  Actiunile de informare vor fi completate cu o activitate relaxanta – Gusta Slow – un bufet cu gustari realizate doar din ingrediente locale si de sezon, ce sustine obiectivul Saptamanii Fair Trade de a promova consumul de produse locale, naturale, de la fermieri si mici producatori.

  Cu ocazia Zilei Mondiale Fair Trade, la nivel international se organizeaza diverse evenimente de sustinere a comertului echitabil, printre care si un concert – jam-session la care spectatorii devin participanti cu ajutorul instrumentelor alternative. Sambata, 14 mai, iesenii vor avea ocazia sa bata tobele pentru miscarea Fair Trade intr-un concert al formatiei KUMM.

  Comertul echitabil va fi sustinut si promovat si printr-un Targ Fair Trade, ce va permite publicului iesean sa comunice liber cu artisti care realizeaza manual produse din diferite materiale precum lemn, textile, croset si hartie.

  De unde vine cafeaua ta preferata? Cine cultiva bananele si ceaiul verde pe care le consumi? Cati kilometri au calatorit hainele pe care le porti? In cadrul Saptamanii Fair Trade iesenii vor avea ocazia de a afla raspunsurile la aceste intrebari si de a contribui la sustinerea consumului echitabil, solidar, a consumului local si cu respect fata de oameni si fata de natura.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.