Telefonul mobil la care tipi ca sa se incarce

0
337
Care sunt cele mai periculoase telefoane mobile
Telefonul mobil la care tipi ca sa se incarce

Cercetatorii de la Universitatea Sungkyunkwan din Seul au inventat un gadget care va permite incarcarea bateriei telefonului in timp ce vorbesti la el, transformand sunetul in electricitate.

Cu cat volumul vocii este mai ridicat, cu atat telefonul se va incarca mai repede. Inventia ar putea fi de mare ajutor pentru cei care raman des fara baterie in mijlocul unei conversatii, relateaza dailymail.co.uk.

Exista totusi temeri cum ca inventia va fi folosita drept scuza pentru cei care obisnuiesc sa deranjeze prin conversatii telefonice zgomotoase in locuri publice.

Tehnologia ar putea fi folosita si pentru a incarca playere audio, fredonarea melodiilor fiind suficienta pentru a ridica nivelul bateriei.

„Mai multe variante au fost incercate pentru a gasi surse de energie din mediul inconjurator. Sunetul, care exista in viata noastra de zi cu zi, a fost insa trecut cu vederea. Asta ne-a motivat sa construim sistemul bazat pe transformarea vocii, a muzicii sau a altor zgomote in electricitate”a spus Sang-Woo Kim, de la Universitatea Sungkyunkwan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.