Saptamana Nationala pentru Voluntariat, la Craiova

Saptamana Nationala pentru Voluntariat, la Craiova

Centrul de Voluntariat „Voluntaris”, in colaborare cu Primaria Craiova, Asociatia Sanse Egale pentru Fiecare, Let’s Do It Romania! si Filarmonica „Oltenia” organizeaza, in perioada 14-20 mai, Saptamana Nationala a Voluntariatului in Banie. Evenimentul, ajuns la cea de a XI-a editie, a debutat ieri la Centrul de Voluntariat „Voluntaris”, cu modulul de curs „Voluntariatul nu este poveste. Voluntariatul e de povestit”. Programul continua astazi cu amenajarea unui loc de joaca pentru Spitalul de Pediatrie Craiova.

Actiuni pentru copiii si adulti

Tot in cadrul acestui eveniment joi, intre orele 17.00 si 21.00, in Parcul „Nicolae Romanescu”, zona Foisor, se va derula Ziua Taticilor, o activitate ce se afla la cea de-a II-a editie, prin care taticii si copiii sunt invitati sa deseneze, sa construiasca, altfel spus sa se joace. Vineri, 18 mai a.c., intre orele 18.00 si 21.00, Piata „Mihai Viteazul” va gazdui Arta Voluntariatului, un spectacol artistic sustinut de voluntari cu muzica folk, fotografie, creatii hand-made si pictura pe sticla. In week-end, tot in Piata „Mihai Viteazul”, dar intre orele 11.00-13.00 vor fi oferite carduri personalizate cu mesaje si citate despre voluntariat, tiparite pe plicuri cu seminte de flori, dar si carti postale cu retete de dulciuri propuse de voluntarii din Oltenia, personalizate cu titlul “Gustul dulce al voluntariatului”.

Craiovenii, invitati la voluntariat

Prin aceste activitati craiovenii sunt invitati sa se implice in activitatile de voluntariat. „Voluntarii aduc o contributie esentiala la dezvoltarea societatii romanesti. Saptamana Nationala a Voluntariatului este oportunitatea noastra de a saluta toti voluntarii si de a le multumi pentru dedicarea cu care isi ofera timpul, optimismul si abilitatile, pentru a face Romania un loc mai bun si mai frumos. Saptamana Nationala a Voluntariatului reprezinta, in acelasi timp, un indemn pentru noi toti de a contribui prin voluntariat la dezvoltarea comunitatii in care traim”, a precizat Corina Pintea, director executiv Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *