Sarbatorile, prilej de impacare cu cei dragi

0
294

In relatiile noastre sociale de zi cu zi, simtim nevoia ca apropiatii sa ne dea dreptate. Nevoia de a fi aprobati exista in noi sub forma de amintire, de nevoie fundamentala.

Specialistul Click, psiholog Liliana Lupu, va sfatuieste ca de Sarbatori sa strangeti relatiile cu cei dragi.

Aprobarea o invatam in familia de origine inca din copilarie. Parinti, bunici, profesori, rude si alti apropiati ne-au aprobat sau dezaprobat diverse actiuni sau atitudini. Cei care nu ne confirma asteptarile, dorintele sau alta viziune asupra lucrurilor decat noi pot deveni „inamicii” nostri, unii dintre ei fara a fi constienti de aceasta situatie conflictuala.

Exista in viata si momente potrivite, pentru impacare sau pentru iertare. Sarbatorile din aceasta luna „a cadourilor” pot fi un prilej de impacare. Iata un cadou deosebit pentru cei dragi voua! Si de ce nu, original! Impacarea presupune sa-i acceptati pe cei dragi voua asa cum sunt, adica oameni, cu istoria lor de viata, cu bucuriile si cu suferintele lor.

Presupune sa le respectati deciziile si opinile chiar daca ale voastre sunt diferite sau cu unele nu sunteti in acord. Acceptarea poate insa aduce multa pace interioara. Veti sti ca i-ati iertat pe cei dragi, atunci cand veti trai un sentiment de certitudine in interiorul vostru.

Si daca totusi impacarea nu se va produce, va trebui sa fiti capabili sa traiti cu acest lucru, pentru ca in fond in orice relatie este nevoie de doi: atat in ura cat si in iubire. Numai voi puteti decide in ce fel de relatii va doriti sa fiti cu cei din jur!

Sursa: Editia Speciala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.