Sase bizoni, transferati dintr-o gradina zoologica franceza intr-o rezervatie de la Vama Buzaului

0
553

Sase bizoni europeni, nascuti intr-o gradina zoologica din Thoiry (regiunea Parisului) au fost trimisi marti in Romania, intr-o rezervatie de la Vama Buzaului, in cadrul unui proiect de repopulare a Carpatilor cu aceste animale, au anuntat surse de la gradina zoologica franceza, citate de AFP.bizoni

Transferarea bizonilor, trei masculi si trei femele, selectionati pe criterii genetice, „este vitala pentru a consolida calitatea genetica a celui mai mare mamifer din Europa” si „pentru a contribui la repopularea muntilor Carpati”, a declarat Paul de la Panouse, care a infiintat gradina zoologica din Thoiry.

Bizonii, avand intre 16 luni si trei ani, vor parcurge peste 2.200 de kilometri si vor ajunge joi in rezervatia fondata de Mihai Pascu.

In momentul imbarcarii, seful serviciului de ingrijire a animalelor de la Thoiry a fost ranit la coapsa de un bizon mascul, a precizat responsabilul, adaugand ca animalele sunt transportate cu camionul.

Acesti bizoni, care la varsta adulta vor cantari aproape 800 de kilograme, vor servi la diversificarea originilor genetice. Puii lor vor fi eliberati in Carpati.

Numai doua regiuni din Europa, Carpatii din Romania si padurea Bielowiesa (Polonia si Belarusia), ofera in prezent conditii ecologice favorabile pentru reintroducerea populatiilor salbatice de bizoni. Ierbivorele mari au un impact pozitiv asupra padurii si diversitatii vegetale. „Interesul proiectului este ca, salvand o specie animala, sa reabilitam un teritoriu”, a explicat Panouse.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.