Sase vanatori italieni s-au ales cu dosare penale pentru braconaj

0
376
Mistre?ii moldoveni, cuprin?i de angoas?. Moldsilva a decis s?-i dea pe mâna vân?torilor
Animalele salbatice care produc daune pot fi impuscate si in extrasezon
Sase vanatori italieni s-au ales cu dosare penale pentru braconaj

Sase vanatori italieni s-au ales cu dosare penale pentru braconaj, dupa ce au fost prinsi de politistii de la Servicul Arme, Explozivi si Substante Periculoase Timis, luni, pe domeniul cinegetic de la Saravale, fara a avea autorizatie de vanatoare, informeaza Agerpres.
‘Politistii i-au depistat pe cei sase cetateni italieni pe un camp situat la iesirea din localitatea Sanpetru Mare, pe domeniul cinegetic de la Saravale, avand asupra lor arme de vanatoare de calibrul 12 si 280 de cartuse de acelasi calibru’, a declarat Madalina Mezdrea, purtator de cuvant al Politiei Timis.
La fata locului a fost identificat si paznicul de vanatoare, M. Sorin din Pesac, care avea asupra sa o arma de vanatoare de calibrul 12/2 si care a declarat ca este organizatorul unei partide de vanatoare cu cei sase cetateni italieni, fara a putea prezenta autorizatia de vanatoare.
Asupra vanatorilor au mai fost identificate si trei dispozitive care imita pasarile, asa-zise chematori electronice, care se aflau in functiune.
Din verificarile efectuate s-a stabilit ca cei depistati nu mai aveau drept de vanatoare, deoarece Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Timis le eliberase o autorizatie de vanatoare la pasari pasaj doar pentru perioada 15-18.08.2012.
‘In baza celor constatate, armele, munitia si chematorile electronice au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, in cauza fiind intocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si a legii privind vanatoarea si protectia fondului cinegetic’, a adaugat Mezdrea.

Presedintele AJVPS Timis, Cornel Lera, a declarat luni pentrru AGERPRES ca vanatorii straini prefera vanatul mic, prepelite, fazani, iepuri, in timp ce romanii urmaresc vanatul mare, in special mistreti sau capriori.

De la 1 august a inceput sezonul la mistreti, din 15 august, la pasari si rapitoare, iar din septembrie la cerb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.