Parc eolian de 800 de milioane de euro la Paltinis

0
395
Febra construcţiilor de parcuri eoliene a cuprins în totalitate judeţul Constanţa.
Investitie de 800 de milioane de euro la Paltinis

Luna viitoare va demara in comuna Paltinis din judetul Botosani o investitie ce va ajunge la 800 de milioane de euro. Este vorba de parc eolian compus din turbine eoliene, drumuri acces, retele transport energie electrica, statie colectare si transformare energie electrica.

Dupa mai multi ani de studii si analize, investitia din comuna Paltinis va fi in sfarsit demarata. Costel Romanescu, primarul comunei Paltinis spune ca luna viitoare firma care realizeaza investitia va solicita autorizatia de constructie.

„Am avut o discutie cu cei care realizeaza aceasta investitie si mi-au spus ca luna viitoare vor solicita autorizatia de constructie. In prima faza vor lucra la infrastructura ceea ce inseamna 30 de kilometri de drum pietruit in extravilan. Din estimarile lor, parcul eolian va incepe sa functioneze din 2014. Pana atunci vor lucra la infrastructura, vor pregati terenul pentru amplasarea turbinelor. Este o investitie foarte importanta pentru noi deoarece va veni o suma importanta de bani la bugetul local”, a precizat Costel Romanescu, primarul comunei Paltinis.

Parcul eolian va fi alcatuit din 59 centrale eoliene cu o putere totala instalata de 147500-177000 KW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.