Satu-Mare: Au ars 700 hectare de pasune si padure

Au ars 700 hectare de pasune si padure

Duminica, 18 martie, Detasamentul de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Somes” Satu Mare a intervenit in localitatea Bolda pentru stingerea unui incendiu la o padure de gorun apartinand Ocolului Silvic.

La locul interventiei s-a deplasat o autospeciala sub comanda plutonierului major Ceh O. si 8 subofiteri. Incendiul a fost anuntat la ora 15.30. Fortele detasamentului de pompieri au parcurs 45 de kilometri si au sosit la locul interventiei la ora 16.20.

Ajunsi la locul interventiei au constatat ca ardea vegetatia uscata si padurea de foioase pe o suprafata de aproximativ 700 hectare cu pericol de propagare la intreaga padure. La locul interventiei se aflau 50 de voluntari de la Serviciului Voluntar de pentru Situatii Urgenta (SVSU) Beltiug care actionau cu maturi de nuiele si lopeti, precum si 50 de lucratori ai Directiei silvice Satu Mare care actionau cu mijloace de prima interventie (maturi de nuiele si batatoare).

La ordinul Inspectorului sef colonel Burz Iulian, la fata locului s-a deplasat grupa operativa formata din comandant ul de detasament, maior Bogdan Moraru si seful Centrului operational, locotenent colonel Nicolae Dima, care au coordonat desfasurarea interventiei.
Au ars vegetatia uscata si liziera padurii pe o suprafata de aproximativ 700 hectare (din care 70 hectare de liziera), valoarea pagubelor fiind in curs de stabilire, si s-a salvat restul padurii (valoarea este in curs de stabilire).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente