Scandal la groapa de gunoi

Localnicii din satul Rohia au dat foc, luni seara, gropii de gunoi a orasului Targu Lapus, ca masura de protest fata de firmele care arunca gunoiul nu in incinta imprejmuita, ci pe drumul de acces catre terenurile localnicilor.
groapa de gunoi
Dupa ce pompierii au reusit sa stinga incendiul in cursul noptii, ieri focul a reizbucnit in zona. “Ce, o venit vreo cinci oameni din sat si i-o dat foc, si baraca mea o ars-o”, povesteste femeia care pazeste groapa de gunoi.

Politia a demarat o ancheta

“Aseara (luni seara – n.r.) am intervenit cu pompierii, iar pe la 5.20 dimineata au reusit sa stinga focul. Am trimis apoi Politia Comunitara si am facut adresa la politie sa cerceteze daca focul a fost pus. Exista intr-adevar un termen de inchidere a gropii de gunoi, in 2009, sper ca pana atunci sa avem o locatie alternativa. Din cate stiu eu, celelalte comunitati unde s-a pus problema gazduirii unei gropi de gunoi, fie ea ecologica, s-au opus”, sustine Vasile Kraus, viceprimarul orasului Targu Lapus.

Potrivit inspectorului Dan Catruc, loctiitor al comandantului Politiei Targu Lapus, a fost demarata o ancheta pentru a se stabili daca incendiul a fost premeditat sau nu. Pe de alta parte, groapa de gunoi de la marginea orasului Targu Lapus a fost subiect de scandal si anul trecut. Un grup de romi s-au aciuat pe langa groapa de gunoi si l-ar fi agresat pe un localnic, motiv pentru care, intr-o noapte, un grup de sateni i-au batut si alungat din zona.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente