Schimb blocat – Satul Francez este ipotecat

0
388

Itele privind schimbul de terenuri dintre Costica Constanda si Primaria Capitalei, mai exact dintre Parcul Bordei si Satul Francez s-au incurcat si mai tare de cand afaceristul a vrut sa puna mana si pe 18 milioane de euro din banii bucurestenilor, considerati a fi daune morale. Ieri pe langa scandalul mai mult politic dintre primarul general, Adriean Videanu, si Andrei Chiliman, edilul Sectorului 1, a mai aparut o informatie conform careia pe Satul Francez ar exista o ipoteca, in aceasta situatie schimbul de terenuri ne mai fiind posibil. Videanu a recunoscut ca este un litigiu care va fi rezolvat saptamana viitoare.

Cert este un lucru, Primaria Capitalei va face in continuare demersuri pentru a finaliza schimbul de terenuri cu afaceristul, renuntand in a mai cere edilului de la Sectorul 1 certificat de urbanism pentru delimitarea celor doua spatii.

„Videanu minte cand afirma ca primarul Sectorului 1 a blocat schimbul de terenuri. Din pacate, Videanu s-a transformat in avocatul lui Constanda si, pe langa teren, vrea sa-i dea si cele 18 milioane de euro””, a spus Chiliman.

Pe de alta parte, Adriean Videanu a precizat ca Directia Juridica a municipalitatii a stabilit ca este necesara eliberarea certificatului de urbanism, iar practica administrativa demonstreaza ca dezmembrarile si alipirile in acest caz nu au fost facute pana acum fara acest act.

El a mai spus ca zilele urmatoare va merge la notar pentru a perfecta schimbul de terenuri si in functie de raspunsul primit, „pe cale de consecinta””, Chiliman, ca autoritate responsabila de emiterea actelor, trebuie sa isi asume raspunderea. In ceea ce priveste gestul Trezoreriei de acum doua zile de a executa conturile municipalitatii, acesta a fost rectificat ieri, fiind considerat ilegal. Banii au revenit in conturile Capitalei.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.