Ni se usucă pădurile de răşinoase din jurul Braşovului! Silvicultorii au fost nevoiţi să taie peste 400 de pini dintr-o pădure din apropierea oraşului Râşnov. Copacii erau uscaţi şi puteau deveni un bun adăpost pentru insectele dăunătoare, ceea ce ar fi afectat şi restul pădurii. Schimbările climatice bruşte şi încălzirea vremii din ultimii ani au dus la o uscare rapidă a pădurilor. Din cauza secetei, pânza freatică a scăzut, iar rădăcinile pinilor nu au mai putut extrage apa din sol. Mai mult, stâncile din zonă s-au încălzit excesiv de la soare şi au transmis căldura arborilor. Pădurea a fost afectată pe o suprafaţă de aproximativ 1,2 hectare. Pinii şi molizii de aici au fost plantaţi în urmă cu peste o sută de ani de către autorităţile austro-ungare şi până acum au rezistat condiţiilor climatice din zonă. Specialiştii de la Institutul de Cercetari şi Amenajări Silvice Braşov au descoperit arbori uscaţi şi în pădurile din apropierea Braşovului şi de pe Valea Timişului.
Schimbarile climatice distrug padurile de rasinoase din jurul Brasovului
Schimbarile climatice distrug padurile de rasinoase din jurul Brasovului

Ni se usuca padurile de rasinoase din jurul Brasovului! Silvicultorii au fost nevoiti sa taie peste 400 de pini dintr-o padure din apropierea orasului Rasnov. Copacii erau uscati si puteau deveni un bun adapost pentru insectele daunatoare, ceea ce ar fi afectat si restul padurii.

Schimbarile climatice bruste si incalzirea vremii din ultimii ani au dus la o uscare rapida a padurilor. Din cauza secetei, panza freatica a scazut, iar radacinile pinilor nu au mai putut extrage apa din sol. Mai mult, stancile din zona s-au incalzit excesiv de la soare si au transmis caldura arborilor.

Padurea a fost afectata pe o suprafata de aproximativ 1,2 hectare. Pinii si molizii de aici au fost plantati in urma cu peste o suta de ani de catre autoritatile austro-ungare si pana acum au rezistat conditiilor climatice din zona.

Specialistii de la Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice Brasov au descoperit arbori uscati si in padurile din apropierea Brasovului si de pe Valea Timisului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here