Scrisoare deschisa catre Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi

Catre,
Domnul Ministru Attila KORODI
Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Stimate D-le Ministru, una din Directivele Europene priviind problemele de mediu, se refera la cresterea procentului de reciclare a deseurilor si care conform acestor norme trebuie sa ajunga pana in anul 2013 in proportie de 80%. Aceasta presupune implicarea tuturor institutiilor statului si al autoritatiilor locale, dar din pacate, in realitate situatia in acest domeniu este cu totul alta.

Pe langa faptul ca obtinerea fondurilor, avizelor si autorizatiilor este foarte greoaie si birocratica, si ca pana in acest moment nu s-a gasit o solutie clara si concreta din partea autoritatilor locale referitor la gestionarea deseurilor reciclabile, acestia nu sunt in stare sa subscrie si sa sprijine sub nici o forma, initiativa privata a unor invstitori care vor sa-si aduca aportul propriu in vederea realizari unui beneficiu comun pentru urbe.

Ne referim concret la Primaria Comunei Viseu de Jos al judetului Maramures, care spre surprinderea noastra este in imposibilitatea de a ne da un raspuns favorabil solicitarii de a fi sprijiniti in rezolvarea problemei drumului de acces catre amplasamentul ,,Linie tehnologica de colectare, sortare si compostarea deseuri reciclabile”” amplasament care va fi finalizat de catre noi pana la sfarsitul lunii septembrie.

Mentionam ca valoarea totala a investitiei este de 1 500 000 euro, ocazie cu care un numar de 142 locuitori ai comunei si nu numai, ar putea avea un loc de munca. Iar pana in prezent au fost alocati de catre noi, in achizitii de terenuri, obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare desfasurarii proiectului de executie, suma de 80 000 euro.

Cum putem asigura ,,Un mediu curat pentru o viata sanatoasa”” cand factorii de decizie alesi de catre noi trateaza cu ignoranta si obscurantism o problema de un real folos pentru noi toti? Oare mai putem vorbi despre posibilitatea unor initiative din partea acestora, despre demararea unor proiecte viabile din partea institutiilor statului, de a mentine viata la un nivel european, cand avand in fata sprijinul unei initiative private o trateaza cu indiferenta, poate chiar mai mult…

Cu deplina consideratie,
Administrator
Jurci Cezar Ion Gheorghe

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente