Se fac inscrieri la Competitia europeana „Implica-te! Salveaza Padurile!”

Moldova, unul dintre statele cu cele mai pu?ine p?duri din Europa
Se fac inscrieri la Competitia europeana „Implica-te! Salveaza Padurile!”
Se fac inscrieri la Competitia europeana „Implica-te! Salveaza Padurile!”

Elevii de gimnaziu si de liceu din institutiile vrancene de invatamant, preocupati de protectia mediului, se pot inscrie la cea de a doua editie a Competitiei europene „Implica-te! Salveaza padurile!”, organizata de Fundatia „TERRA Mileniul III” si Asociatia „Alma-RO”. Este vorba de un concurs european de bune practici pentru consumul responsabil al resurselor padurilor, la care pot participa scoli si licee din Romania, Italia, Malta, Spania si Polonia. Concursul are doua sectiuni de varsta, si anume gimnaziu (11 – 14 ani), si liceu (15 – 18 ani).

   Echipele castigatoare la fiecare sectiune de varsta vor primi un premiu in valoare de 250 euro, suma ce va fi folosita pentru a implementa activitatile din cadrul campaniei de comunicare. Termenul limita pentru trimiterea lucrarilor si a formularelor este 23 februarie 2014. „Pentru a se inscrie in concurs, participantii trebuie sa se organizeze in grupuri de cel putin patru elevi si sa compuna un mesaj care sa reflecte necesitatea de a salva si a proteja padurile. Mesajul poate fi transmis sub forma de desene, colaje, filme, fotografii, blog sau o combinatie dintre acestea”, se precizeaza in comunicatul de presa trimis redactiei noastre. Lucrarea realizata sau o fotografie a acesteia, trebuie trimisa impreuna cu formularul de inscriere – care poate fi luat de pe site-ul www.forestintheworld.org/contest, unde poate fi citit si regulamentul de participare – pe adresa [email protected].
    Castigatorii vor fi anuntati in data de 7 aprilie 2014, cand rezultatele concursului vor fi publicate pe site-ul proiectului www.forestintheworld.org. Vor fi acordate cinci premii, cate unul pentru fiecare tara din competitie, la fiecare categorie de varsta. Cele mai bune sase lucrari – trei de la sectiunea gimnaziu si trei de la sectiunea liceu – din fiecare tara, vor fi publicate pe site-ul proiectului. „Participand la concurs, elevii au ocazia sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea pentru a elabora mesaje pentru sensibilizarea oamenilor in ceea ce priveste protectia padurilor. Fie ca vor fi elaborate sub forma de blog, selectie de imagini sau filmulet, participantii pot face referire la una sau mai multe din urmatoarele tematici: padurile ca un bun comun al umanitatii; drepturile popoarelor indigene care traiesc in paduri; protectia biodiversitatii; combaterea defrisarilor si schimbarilor climatice; combaterea comertului ilegal de lemn; consumul responsabil al produselor forestiere (de exemplu lemn, hartie, etc.); padurile si dezvoltarea durabila”, se detaliaza in comunicatul de presa trimis redactiei noastre.
   Concursul este organizat de mai multe organizatii neguvernamentale din Europa – CISV, COSPE, GVC din Italia, Fundatia TERRA Mileniul III, Asociatia Alma-Ro si Asociatia Rhododendron din Romania, Polish Green Network din Polonia si ACSUR Las Segovias din Spania, KOPIN din Malta.
   Informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.forestintheworld.org si www.terramileniultrei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *