Se lanseaza EcoAtitudine, editia 2014!

  0
  662
  Se lansează EcoAtitudine, ediția 2014!
  Se lanseaza EcoAtitudine, editia 2014!
  Se lanseaza EcoAtitudine, editia 2014!

  Grupul European de Presa, prin revista Infomediu Europa, va invita la lansarea Campaniei de Educatie Ecologica si Mediu: „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informatie, Actiune” , Editia 2014, prima etapa.

  EcoAtitudine editia 2014 va debuta cu Ora de Ecologie, eveniment care va avea loc luni, 24 martie 2014, la Centrul de Conferinte Auditorium Pallady din Bucuresti, Sala Buenos Aires, cu incepere de la ora 11.00.

  Campania EcoAtitudine este realizata sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si a Garzii Nationale de Mediu.

  „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informatie, Actiune” se desfasoara in doua etape anuale si vizeaza constientizarea elevilor de gimnaziu din Alexandria, Ploiesti, Buzau, Focsani, Bucuresti si judetele Arges si Ilfov asupra importantei colectarii selective a deseurilor, un domeniu in care Romania atrage semnale din ce in ce mai negative din partea comunitatilor europene.

  Stim cu totii ca mediul este unul dintre cele mai sensibile domenii, care ridica probleme majore la nivel mondial. Exista cercetatori care studiaza cu vehementa si cu obstinatie problemele mediului inconjurator, anual se realizeaza studii peste studii in acest domeniu. Toate converg catre un singur numitor comun: reciclarea selectiva a deseurilor poate fi salvarea naturii si mentinerea unui mediu sanatos. Si asta pentru ca reciclarea este motorul de relansare al unui stat, atat din punct de vedere al mediului, cat si economic.

  Prin campania EcoAtitudine, Infomediu Europa, alaturi de cele mai importante institutii ale statului care activeaza in domeniul protectiei mediului, isi propune schimbarea unor mentalitati care sa determine atitudini eco, dar mai ales sa responsabilizeze generatia tanara pentru o gestionare sustenabila si integrata a deseurilor. Eforturile noastre comune ne-au aratat, de-a lungul celor patru ani de implementare a proiectului in scolile romanesti, ca reactiile pozitive vin tocmai din partea copiilor nostri. Este o realitate pe care nu o poate contesta absolut nimeni, iar rezultatele campaniei EcoAtitudine vorbesc de la sine: aproape 800.000 de kilograme de deseuri reciclabile, stranse de aproape 100.000 de elevi. Iar asta-i doar inceputul! Pentru ca EcoAtitudine se va dezvolta pana in anul 2020, obiectivul nostru major fiind acela de a dubla, anual, cantitatile de deseuri reciclabile colectate.

  Partenerii campaniei: Eurosun Management & Consulting SRL; Rafinaria Petrotel-Lukoil SA, Automobile Dacia SA, Compania de Apa Buzau, Apa Nova Ploiesti SA, Ecosud SRL, HOBAS Pipe Systems SRL, Sota Grup 21 SRL, Total Waste Recycling SRL, Asociatia Terra Iris Green; Operatori de salubritate: Rosal GRUP SA, RER Ecologic Service Bucuresti REBU SA, Compania Romprest Service SA, Urban SA, Salubritate 2000 SA Pitesti, RER EcoLlogic Service Buzau SA, CUP Salubritate SRL Focsani, Polaris Mholding SRL, Financiar Urban SRL. Institutii partenere: Inspectoratele scolare judetene Arges, Buzau, Prahova, Vrancea. Ne sunt alaturi in promovarea campaniei urmatorii partenerii media: Sfatulparintilor.ro, Arges Media, CSR REVOLUTION, Descopera.ro, Jurnalul de Ilfov, Telegrama, Stirili, Urban Kid, Jurnalul de Afaceri, Curierul National, Business-Forum, OPINIA Buzau, Observatorul Buzoian, Jurnalul de Arges, Ziarul Oamenilor Buni, Romania Libera, Universul Argesean, Observatorul Prahovean, Criterii Politice, Romania Pozitiva, Sapte Seri, Ziarul Teleorman.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.