Se pot depune proiecte pentru spatii verzi

Prima sesiune a “Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati” incepe astazi. Autoritatile locale pot depune dosare pentru infiintarea sau reabilitarea parcurilor, scuarurilor si aliniamentelor plantate.proiecte verzi

Sesiunea de depunere a dosarelor se va incheia la 12 octombrie. Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) aloca acestei sesiuni peste 92 de milioane de lei.

Programul se adreseaza autoritatilor publice locale ce aplica voluntar pentru realizarea sau reabilitarea spatiilor verzi.

Banii alocati de AFM vor fi sub forma de finantare nerambursabila. Fondurile vor veni esalonat, pe durata de valabilitate a contractului de finantare.

Potrivit ghidului de finantare autoritatile locale din orasele cu peste 100.000 de locuitori pot solicita de la AFM cele mai mari finantari nerambursabile.

La 25 august, reprezentantii Ministerului Mediului anuntau ca vor organiza intre 1 si 15 septembrie o sesiune de depunere a proiectelor pentru amenajarea sau reabilitarea parcurilor din localitati.

Finantarea totala alocata in 2009 urma sa fie de 200 milioane lei. Intre timp, suma alocata, s-a injumatatit.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente