Se urgenteaza procedurile pentru ca depozitul ecologic sa fie finalizat la timp: a fost semnat contractul pentru executia a cinci centre de deseuri voluminoase

Se urgenteaza procedurile pentru ca depozitul ecologic sa fie finalizat la timp: a fost semnat contractul pentru executia a cinci centre de deseuri voluminoase
Se urgenteaza procedurile pentru ca depozitul ecologic sa fie finalizat la timp: a fost semnat contractul pentru executia a cinci centre de deseuri voluminoase

Dupa reluarea licitatiei pentru construirea centrelor de colectare a deseurilor voluminoase, oficialii Consiliului Judetean Maramures au anuntat astazi, 17 noiembrie, ca s-a reusit incheierea contractului pentru proiectarea si executia acestor platforme. Sefii administratiei maramuresene nu vor sa ia in calcul intarzierea aparuta in derularea proiectului privind Sistemul de Management Integrat al Deseurilor. In schimb, reprezentantii CJ sustin ca “suntem pe drumul cel bun” si ca, in mare parte, lucrarile la depozitul ecologic vor fi finalizate la finele lui 2015.

Sefii administratiei maramuresene anuntau in luna august ca s-au reluat procedurile pentru licitatia privind atribuirea lucrarilor de executie a centrelor de colectare a deseurilor voluminoase. In urma procedurii de achizitii publice au fost desemnati castigatorii care se vor ocupa de proiectarea si executia acestor platforme. In acest context, astazi, 17 noiembrie, s-a reusit chiar incheierea contractului cu firmele ce se vor ocupa de lucrari.

“In cursul zilei de astazi s-a semnat contractul pentru proiectarea si executia centrelor de colectare a deseurilor voluminoase din cadrul proiectului sistem de management integrat al deseurilor din judetul Maramures. Si cred ca acesta e un eveniment important pentru noi, unul din aspectele legate de executie deja e incheiat. Avem un castigator aici care de fapt este un complex de castigatori, o asociere formata dintr-o societate din Austria, Epurom S.A. care va face partea de proiectare si Imi SA partea de executie, dupa cum si-au prezentat oferta”, a explicat presedintele CJ Maramures, Zamfir Ciceu.

Contractul a fost incheiat pentru cinci din cele sapte centre care trebuie construite. E vorba despre platformele din Borsa, Viseu, Seini, Baia Mare si Somcuta Mare. Sefii administratiei maramuresene au mai aratat ca in cursul acestei saptamani se doreste emiterea ordinului de incepere a lucrarilor pentru ca lucrarile sa fie finalizate la timp.

“Eu nu vreau sa vorbesc de niciun fel de intarziere, ci de termene de executie pe care ni le-am asumat. Astazi sunt inca in grafic, cred ca vor fi si la sfarsitul proiectului. Pe final de an 2015 imi doresc ca majoritatea lucrarilor de executie sa fie efectuate. In termen de doua luni de la momentul emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, executantul are obligatia de a prezenta proiectul tehnic, insemnand tot ce trebuie pentru a putea fi executat si dupa aceea executarea propriu-zisa. Mi se par parteneri seriosi, sper ca viitorul sa nu ne contrazica”, a adaugat Zamfir Ciceu.

Investitia privind constructia depozitului ecologic a fost estimata la peste 63 de milioane de euro, cu TVA inclus. Proiectul, considerat a fi cel mai mare din tara pe segmentul managementul deseurilor, include constructia unui depozit ecologic si a unei statii de sortare, dar si realizarea a trei statii de transfer in Moisei, Targu Lapus si Sighetu Marmatiei. In cadrul proiectului mai e prevazuta construirea a sapte centre de colectare a deseurilor voluminoase si periculoase.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,338FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente