Sefii din Gorj, la plantat de pomi

Sefii mai multor institutii publice din judetul Gorj, angajatii prefecturii si consiliului judetean, precum si politisti au participat sambata, 28 martie, la o actiune de impadurire a unui versant din zona Valea Galbenului, comuna Baia de Fier.
plantat pomi
Aproximativ 50 de persoane, printre care s-a numarat si prefectul Ion Florescu, au reusit sa planteze 2.000 de puieti de molid si „douglas” (specie de conifer). Suprafata plantata cu vegetatie tanara este de 2,5 hectare. Teodora Soare, purtatoarea de cuvant a Prefecturii Gorj, a precizat ca zona nu a fost afectata de defrisari ilegale, dar necesita impadurirea pentru regenerarea vegetatiei, avand in vedere terenul degradat. Puietii au fost pusi la dispozitie de Ocolul Silvic Polovragi.

Actiunea de impadurire a fost organizata de Institutia Prefectului Gorj. „Padurea este un important factor pentru mediu. Romania este o tara care a cazut sub limita considerata optima in privinta suprafetei impadurite a tarii. Specialistii considera optim undeva la 40% din suprafata totala, iar noi suntem sub 27%. Noi am inteles acest lucru si am initiat aceasta actiune, care cu siguranta nu se opreste aici”, a declarat prefectul Ion Florescu.

Angajatii APM Gorj, alaturi de cei ai CEZ Oltenia si elevi din Targu Jiu, vor participa astazi la o noua actiune de plantare. 2.000 de puieti de artar vor fi saditi pe Dealul Targului, din apropierea municipiului Targu Jiu. Gheorghe Fometescu a spus ca, pana la jumatatea lunii aprilie, vor fi plantati aproximativ 10.000 de puieti.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *