Seminar pentru bunastarea mediului, realizat in cadrul campaniei InfoNatura in regiunea de Sud – Est

Sorin Mititean: „ Proiectele pe Fondul de Mediu sunt tratate cu indiferen?? de actuala Putere”
Seminar pentru bunastarea mediului, realizat in cadrul campaniei InfoNatura in regiunea de Sud – Est
Seminar pentru bunastarea mediului, realizat in cadrul campaniei InfoNatura in regiunea de Sud – Est

Centrul National pentru Dezvoltare Durabila si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice au organizat un ­seminar, Natura 2000 – optiunea verde pentru bunastarea Romaniei, in regiunea de Sud – Est realizat in cadrul campaniei nationale de constientizare InfoNatura 2000.

La seminar au participat reprezentanti ai Agen­tiilor de Protectie a Mediului, Comisariatelor teritoriale ale Garzii de Mediu, Consiliilor Judetene, Agentiilor de Dezvoltare Regionala, Direc­tiilor Silvice, Directiilor Agricole, Apele Romane – directiile teritoriale, Camerelor de comert, ONG-uri, administratori de situri Natura 2000 din judetele Galati, Braila, Vrancea, Tulcea, Buzau si Constanta.

In perioada 28 mai – 27 iunie 2013 se desfasoara 8 seminarii regionale privind importanta conservarii biodiver­sita­tii prin reteaua Natura 2000. Rolul acestor evenimente este informarea publicului asupra caracteristicilor si a beneficiilor oferite de reteaua Natura 2000. Scopul principal al retelei este de a gasi solutii pentru a permite desfasurarea activitatilor economice „prietenoase cu mediul” simultan cu protectia biodiversitatii si nu de a inter­zice activitatile umane, libera circulatie a persoanelor sau de a limita dreptul la proprietate. Siturile Natura 2000 ofera oportunitatea desfasurarii de activitati ecoturistice, pasunat si cosit cu moderatie, dezvoltarea agriculturii ecologice, ceea ce creste valoarea produselor locale, dezvoltarea mestesugurilor tradi­tionale. In Romania au fost declarate pana in prezent 530 de situri Natura 2000.

Proiectul cu titlul InfoNatura 2000 – Campanie nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania este co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Mediu – Axa prioritara 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Mana­gement pentru Protectia Naturii”. Durata proiectului este de 36 de luni, respectiv intre 14 decembrie 2010 – 31 decembrie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *