Semnal de alarma de la Grinties: Nu mai putem trai in siguranta din cauza braconierilor!

Semnal de alarma de la Grinties: Nu mai putem trai in siguranta din cauza braconierilor!
Semnal de alarma de la Grinties: Nu mai putem trai in siguranta din cauza braconierilor!

„Mai grav e ca pana si copiii minori umbla prin padure cu pusca”, sustine un localnic

Un barbat din Grinties a venit la redactie, ca sa traga un semnal de alarma vizavi de amploarea fenomenului de braconaj din zona. Omul sustine ca exista localnici – pe care el ii stie pe nume, dar noi vom astepta sa se faca niste verificari de catre institutiile care ar trebui sa starpeasca vanatoarea ilegala – care isi iau copiii cu ei la padure si ii invata sa impuste cerbi si mistreti. „Nu mai putem trai in siguranta si, daca nu se iau masuri, este posibil sa moara oameni nevinovati”, a declarat barbatul. „Peste tot sunt arme, si legale, dar si clandestine, si cei care au grija de parcul de vanatoare al printului Sturdza nu numai ca tolereaza braconierii, dar ii si folosesc la vanatoare. Mai grav e ca pana si copiii minori ai braconierilor umbla prin padure cu pusca si merg la impuscat porci si cerbi. Este cazul baiatului fratelui unui vestit paznic de vanatoare, care umbla cu armele lui taica-su fara sa-i pese. Ce poate iesi dintr-un copil de 12-13 ani, care umbla sa omoare de mic animale, decat un criminal si un braconier? Ani de zile au furat padurea, au bani, arme, jeep-uri cu serii false si sunt mana in mana cu politia. Aduc la vanatoare oameni fara permis, nu trec oamenii in autorizatie si nici porcii. In 22 decembrie au facut vanatoare la care a participat si copilul de care va spuneam, cu arma lui taica-su. S-au pozat si au pus pozele pe pagina de facebook a unui sofer din Ceahlau. In poza se vede si un alt vestit braconier despre care toata lumea stie ca a avut permisul suspendat si armele ridicate pana in ianuarie 2014, pentru un dosar penal”.

Am putut vedea pozele respective pe contul de facebook al soferului si, intr-adevar, in ele apare un baiat, evident minor, cu arma pe umar. O sa revenim cu detalii de indata ce le vom obtine de la institutiile in drept.

* Zeci de laturi prin paduri

Nu numai braconierii inarmati fac prapad prin fauna, ci si satenii „pasnici” care nu au pusti, dar au destula indemanare sa monteze laturi. Mai inalte sau mai joase, in functie de animalul pe care vor sa-l prinda. Membrii Asociatiei „Lupul cenusiu” abia au strans vreo 30 de laturi din padurile unde au fondul de vanatoare, dupa cum ne-a declarat Raul Papalicef. iar un salvamontist a gasit un lat montat in masivul Ceahlau, aproape de platoul Dochia. In apropiere era uitata…o carte de rugaciuni. Si ne mai miram ca nu ne ajuta Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *