Semnaturi de stopat masacrul

0
411

Craiovenii si-au pus pecetea pe petitia prin care peledistii cer primariei sa opreasca distrugerea parcului Cornitoiu. Organizatia craioveana a PLD a intrat oficial in lupta pentru salvarea parcului Cornitoiu. Tinerii liberal-democrati au inceput sa stranga semnaturi pentru oprirea macelului ecologic planificat langa Sineasca, chiar in apropierea zonei verzi trecute pe lista neagra a autoritatilor locale de obscure interese imobiliare. Actiunea face parte dintr-o campanie pusa la cale de PLD Craiova, care, pe langa sensibilizarea localnicilor, a decis sa atace si in instanta hotararea prin care consiliul local transforma parcul in perimetru construibil.

Tinerii din organizatia municipala a PLD au descins ieri, la ora 17, in Craiovita Noua, pentru o actiune ce face parte din campania de semnaturi anuntata deja de conducerea locala a partidului. Ofensiva a fost lansata cu intentia declarata de a sensibiliza opinia publica si autoritatile locale, pentru a salva parcul craiovean de lamele buldozerelor si ghearele excavatoarelor.

„Este o actiune civica si cu siguranta vom sensibiliza opinia publica, pentru ca deja oamenii si-au manifestat intentia de a semna impotriva defrisarii parcului Cornitoiu. Inca de luni am inceput aceasta campanie si in numai 48 de ore am strans sute de semnaturi. Sunt convins ca o sa ajungem la mii de semnaturi in urma acestei actiuni”, a declarat Dan Pirsan, vicepresedinte al PLD Craiova.

Membrii partidului au actionat in zonele invecinate parcului, in plina strada, in magazine ori chiar in blocuri pentru a strange semnaturi. Tinerii peledisti au consumat ceva pasta de pix aseara: craiovenii au venit cu zecile sa dea cu subsemnatul pe liste. „E hotie pe fata ceea ce se vrea sa se faca in acest parc! Il stiu de-o viata, ca stau aici, in zona, si mereu ieseam sa ma plimb”, a spus, cu naduf, un semnatar.
Craiovenii: Hotie pe fata!

Altii, care si-au oferit fara sa stea pe ganduri autograful de sustinere, se aratau totusi sceptici, nefiind convinsi ca edilii se vor trezi in cel de-al doisprezecelea ceas. „Ma indoiesc ca primaria va tine cont de aceasta actiune. Eu sunt de 60 de ani aici si mi-ar fi necaz sa devina altceva decat ce este acum”, a declarat Ion Miron.
In numai cateva minute, voluntarii de la PLD au strans zeci de semnaturi, iar craiovenii care voiau sa-si inscrie numele pe lista contestatarilor deciziei consiliului local continuau sa curga.

Eu am citit in ziar despre aceasta campanie si chiar voiam sa merg la partid, sa stiu cand va incepe. Noroc ca m-am intalnit cu ei pe drum. Am semnat fara retineri. Sunt o contestatara infocata a deciziei CLM si imi pare bine ca s-a gandit cineva la o astfel de actiune. Cei care au luat acea decizie sunt niste parveniti, care vor sa faca afaceri pe acest teren. Antoanela Vlagiu
Slogan de campanie: Stop intereselor oculte!

Intr-un comunicat de presa, filiala municipala a PLD isi reinnoieste cererea catre edilii craioveni de a abandona planurile de transformare a parcului in cartier rezidential si zona comerciala, in beneficiul unor misteriosi promotori de afaceri imobiliare, si de a pastra Cornitoiu ca zona verde a orasului: „Facem apel la autoritatile locale sa ia in seama nevoile reale ale cetatenilor si sa nu se faca reprezentanti ai intereselor unor grupuri de interese oculte. PLD cere Consiliului Local si Primariei Municipiului Craiova sa gaseasca alte solutii pentru rezolvarea problemelor legate de retrocedarile din zona, astfel incat parcul Cornitoiu sa ramana o zona verde, de care sa se bucure cetatenii care locuiesc in aceasta parte a orasului.”
Reamenajare, nu devastare

Peledistii craioveni solicita primariei, in plus, alocarea de fonduri pentru ca parcul amenintat cu distrugerea sa fie pus cu adevarat in valoare, ca zona de agrement pentru locuitorii cartierului Craiovita Noua, vitregiti si ei, ca si ceilalti locuitori ai Baniei, de spatii verzi. „Cerem administratiei locale sa aloce fonduri pentru modernizarea acestui parc si pentru transformarea lui intr-o adevarata zona de agrement a orasului. Consideram ca toti locuitorii Craiovei au dreptul la o viata sanatoasa, la acces in locuri publice curate, la cat mai multe zone verzi, conform legislatiei si reglementarilor internationale in domeniu”, se precizeaza in comunicatul PLD.

Sursa: Editie Speciala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.