Senat: Copacii sanatosi din spatiile verzi – taiati numai cu avizul Agentiei pentru Protectia Mediului

Senat: Copacii sanatosi din spatiile verzi - taiati numai cu avizul Agentiei pentru Protectia Mediului
Senat: Copacii sanatosi din spatiile verzi – taiati numai cu avizul Agentiei pentru Protectia Mediului

Plenul Senatului a adoptat, in sedinta de miercuri, propunerea legislativa care modifica Legea nr. 24/2007 privind administrarea spatiilor verzi din zonele urbane in sensul ca deciziile de taiere a arborilor sanatosi din spatiile verzi, luate la nivelul administratiilor publice locale, sa nu poata fi puse in aplicare decit dupa obtinerea avizului Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului.

In expunerea de motive a propunerii de lege, initiatorul Laszlo Borbely (UDMR) explica faptul ca, in opinia sa, spatiile verzi din cadrul zonelor urbane sunt “din ce in ce mai amenintate din cauza distrugerii acestora”, motiv pentru care este Arbori 1necesara interzicerea taierii arborilor sanatosi.

“Stratul de ozon se imputineaza pe zi ce trece. Ca atare, este nevoie de disciplina in rindul autoritatilor in vederea prezervarii habitatului natural, care nu este protejat indeajuns si apreciat la justa valoare. Spatiile verzi, mai ales cele din localitatile puternic urbanizate, au o influenta puternica asupra calitatii aerului. Astfel, statul trebuie sa ia masurile necesare pentru a evita taierea arborilor sanatosi, prin care se micsoreaza spatiile verzi de pe teritoriul localitatilor din Romania”, se arata in expunerea de motive.

Propunerea legislativa are un caracter ordinar si a fost adoptata de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, cu 79 de voturi pentru, un vot impreuna si doua abtineri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente