Serviciul Comercial al Ambasadei SUA organizeaza joi un seminar pe tema valorificarii terenurilor abandonate din Romania

Serviciul Comercial al Ambasadei SUA organizeaza joi un seminar pe tema valorificarii terenurilor abandonate din Romania

Serviciul Comercial al Ambasadei SUA organizeaza joi un seminar pe tema valorificarii terenurilor abandonate din Romania. Terenurile abandonate sunt proprietati comerciale sau industriale nefolosite sau utilizate partial care pot fi contaminate cu substante de risc, cum ar fi petrol sau alti agenti chimici.

Cu ajutorul unor reglementari care prevad mecanisme de suport pentru stimularea initiativei sectorului privat, revalorificarea si reutilizarea acestor proprietati a devenit o practica utilizata pe scara larga in Statele Unite ale Americii si in tarile europene.

‘Modelul de crestere industriala pe care Romania l-a inregistrat in trecut a determinat existenta unui numar mare de proprietati care in prezent nu sunt valorificate. Elementul cheie pentru o refolosire productiva a acestora este utilizarea unor politici guvernamentale care sa se bazeze pe mecanismele economiei de piata si care sa stimuleze initiativa sectorului privat’, a declarat Jeff Hudson de la F&R Worldwide, una dintre companiile americane participante la seminar.

‘Obiectivul nostru este de a deschide un dialog pe aceasta tema si de a impartasi experienta pe care o au Statele Unite ale Americii’, a adaugat Keith Kirkham, consilier comercial al Ambasadei SUA, adaugand ca ‘implementarea unor politici eficiente a avut ca rezultat reducerea somajului, obtinerea de venituri suplimentare la bugetul de stat, imbunatatirea sanatatii populatiei si, de asemenea, a stopat declinul centrelor urbane’.

Birourile locale ale companiilor americane participante la eveniment vor prezenta perspectiva si expertiza lor in domeniul valorificarii si reutilizarii proprietatilor abandonate. Participantii sunt de la firma de avocatura internationala Clifford Chance, Jones Lang LaSalle, PricewaterhouseCoopers, consultantii pe probleme de mediu de la F&R Worldwide, precum si de la firma de arhitectura si design Epstein. Dezvoltatori imobiliari, reprezentanti oficiali locali, banci si companii de utilitati au fost invitate la eveniment.

‘Brownfield Redevelopment’ este primul seminar din seria de evenimente ‘Solutii pentru Dezvoltarea Infrastructurii’, lansat de Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente