Sfaturi pentru reciclarea hirtiei

Studiile internationale au demonstrat faptul ca 45% dintre do-cumentele imprimate intr-o zi sint aruncate la gunoi in mai putin de 24 de ore de la tiparire. Acest procent se poate reduce considerabil prin folosirea rationala a hirtiei si prin adaptarea tipului de hirtie potrivit pentru imprimare. Xerox, unul dintre cei mai mari furnizori globali de media de imprimare pentru echipamentele de tiparire destinate birourilor, propune citeva solutii de reducere a consumului de hirtie:

Imprimati numai daca este absolut necesar. Tipariti numai partile de care aveti nevoie dintr-un document, si nu toate paginile acestuia. Folositi ambele fete ale hirtiei. Imprimarea fata-verso (sau duplex, cum mai este numita de pro-ducatori) este o functie a echipamentelor de imprimare – achi-zitionati imprimante sau multifunctionale cu aceasta caracteristica si setati-o in modul automat.

Apelati la transferul digital de fisiere. In loc sa le scanati si sa le imprimati, alegeti functii de trimi-tere a documentelor direct catre computer sau pe e-mail. In acest mod, le puteti redirectiona cu usurinta catre destinatari fara a mai fi nevoie de tiparire pe hirtie.

Alegeti media de imprimare potrivita. Folositi ori de cite ori puteti hirtie reciclata si verificati ca producatorul sa mentioneze pe amba-laje provenienta autorizata a acesteia (fabrici cu certificate de calitate, folosirea de materie prima provenita din exploatari autorizate etc.)

RECICLATI HIRTIA. Colectati colile uzate si trimiteti-le catre centrele specializate de prelucrare. in acest mod economisiti masa lemnoasa valoroasa si protejati mediul.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *