Sfaturi pentru reducerea consumului de carburanti

Sfaturi pentru reducerea consumului de carburanti

Pretul carburantilor a luat-o razna in ultimul timp iar din aceasta cauza tot mai multi soferi se gandesc cum sa mai economiseasca la consumul de carburanti. Mai jos ai cateva sfaturi utile care te-ar putea ajuta sa scoti mai putini bani din buzunar urmatoarea data cand mergi sa-ti faci plinul.

1. Foloseste masina mai rar
Desi este cel mai logic sfat, multi dintre soferi nu il urmeaza. Incearca sa combini sofatul cu mersul pe jos, cu bicicleta sau mijlocul de transport in comun. De exemplu, poti merge cu masina pana la un punct de unde ai putea merge pe jos pana la destinatie sau ai putea folosi mijloacele de transport in comun.

2. Mergi cu trapa inchisa
Daca ai trapa deasupra, nu o tine deschisa daca nu este nevoie

3. Curata masina
Fa curat in masina. Nu ar trebui sa ai nicio greutate in plus.

4. Verifica-ti cauciucurile
A grija ca anvelopele sa fie umflate cum trebuie. Cauciucurile dezumflate exercita o forta de frecare mai puternica si motorul ”munceste” mai mult.

5. Regleaza-ti motorul
Un motor bine intretinut este mai eficient. Daca nu te preocupa intretinerea motorului, macar regelaza-l din cand in cand.

6. ”Repara” soferul
Daca in cartea tehnica scrie ca masina ta consuma 10 litri la suta de kilometri, iar tu observi ca se duc 15 litri, inseamna ca automobilul are probleme la pedala de acceleratie.. si anume piciorul tau. De exemplu, in cazul celor care folosesc cutie manuala, daca merg subturat prea mult timp vor observa ca acceleratia este minima, chiar si cu pedala la podea, dar consumul este mare.

7. Invata sa anticipezi fluenta traficului
Invata sa anticipezi fluenta traficului in timp ce sofezi. Lasa mai multa distanta intre tine si masina din fata. Un sofat fluent, scade consumul si este mult mai placut. Cand conduci la vale, ia piciorul de pe acceleratie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *