Si-a facut gradina pe bloc

0
546

Blocul nr. 6, de pe Aleea Roman, din Resita, este fara doar si poate unul aparte, cum rar mai poate fi intalnit undeva in lumea asta. gradina pe bloc

Asta i se datoreaza lui nea Anghel Zeicu, un pensionar in virsta de 71 de ani, care locuieste in imobilul cu zece etaje. Pe acoperisul blocului, departe de ochii lumii, Anghel Zeicu (71 de ani), a amenajat o gradina mirifica.

Pentru ca isi umpluse pana la refuz balconul cu flori, simpaticul pensionar s-a hotarat sa-si faca propria gradina. ‘Sus pe bloc aveam loc destul pentru gradina! Mi-am facut o remorcuta pentru bicicleta si am adus in zeci de ture pamantul cel mai bun’, povesteste nea Zeiky.

Acum, acesta se poate lauda cu o gradina cu tot ceea ce se gaseste in ograda unui taran. Nea Zeiky uda gradina numai cu apa proaspata adusa de departe, dintr-un izvor de munte sau cu apa de ploaie, pe care o capteaza intr-un butoi de 500 de litri, bineinteles, tot pe acoperisul blocului.

Vecinii au fost invitatii lui la un gratar si un pahar cu vin, chiar in gradina de la etajul zece.

Gradina botanica in fata blocului

Singura gradina botanica din tara amenajata de un particular se afla la Focsani. Neculai Bogdan, de 82 de ani, fost inginer silvic, a plantat pe circa 1.000 de m/p in fata blocului in care locuieste peste 70 de specii forestiere si decorative.

Din anul 1980, acesta a plantat in fata blocului gutui japonez, gingobiloba, magnolii, salcam rosu dar si arbori unicat.

Sursa: Universul Padurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.