Si toamna se face curatenie in Gradina Botanica

Sambata, 23 octombrie 2010, are loc „Curatenia de Toamna” in Gradinile Botanice din Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova. Evenimentul este organizat de Asociatia Team Work si sunt asteptati sa participe si in acest toamna 350 de voluntari pentru a da o noua infatisare gradinilor botanice din orasele lor.

Evenimentul va avea loc intre orele 9.00 si 17.00, sub indrumarea personalului Gradinilor si a voluntarilor Team Work. Participarea se face pe baza de inscrieri, acestea desfasurandu-se in perioada 10-20 octombrie 2010 pe website-ul www.teamwork.org.ro.

„Curatenia de Toamna” face parte, alaturi de „Curatenia de Primavara” si de „Gradina Copilului si a Parintelui” dintr-un proiect mai amplu, „Gradina Botanica – Gradina Orasului Meu”, ce beneficiaza de sprijinul Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, al Gradinii Botanice „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si al Gradinii Botanice „Alexandru Buia” a Universitatii din Craiova.

Proiectul a inceput in 2006, reunind pana in prezent aproape 3.000 de voluntari din cele 3  orase. „Curatenia de Primavara” din acest an s-a concretizat cu participarea a 450 de voluntari care au reusit sa adune peste 1.200 de saci cu frunze, iarba, crengi si, din pacate, deseuri menajere. „Curatenia de Toamna” este ultimul eveniment din cel de-al cincilea an al proiectului „Gradina Botanica – Gradina Orasului Meu”, fiind destinat sa sprijine pregatirea spatiilor botanice pentru iarna.

Proiectul isi propune sa aduca gradina botanica mai aproape de comunitate prin implicarea in activitati care sa creeze si sa intareasca legatura dintre acestea, dezvaluind beneficiile pe care un spatiu verde, dublat de latura educativa, le poate aduce dezvoltarii personale si comunitare.

„Curatenia de Toamna” este sustinuta de  Elpreco SA Craiova – partener national, cu sprijinul caruia a fost posibila si „Curatenia de Primavara” 2010.

Asociatia Team Work este o organizatie nonguvernamentala ce are misiunea de a facilita acumularea de catre tineri, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii. Isi propune promovarea in randul tinerilor unei atitudini pozitive fata de voluntariat si munca in echipa, inlesnirea contactului dintre studenti si mediul economic, valorificarea prin practica a cunostintelor teoretice ale studentilor, in cadrul acestor proiecte fiind promovata invatarea prin participare si munca in echipa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *