Sibiu: 36 de maidanezi inteligenti au emigrat in Germania

0
317

Alti 36 de caini comunitari din Sibiu au plecat azi in Germania pentru a-si trai fericiti batranetile. Asociatia „Pferd un Hund” din Germania continua parteneriatul cu Primaria Sibiu, lansat anul trecut.maidanezi

Caini comunitari din Sibiu, vaccinati, sterilizati si deparazitati sunt transportati de anul trecut in Germania pentru a fi adoptati. „Cei care adopta in Germania fac donatii atunci cand iau cainii, pentru ca noi sa ne putem continua activitatea. Fireste ca nu vom putea duce totti cainii in Germania, dar in paralel noi facem si sterilizari, la Sibiu” a declarat pentru Adevarul de Seara, Gabi Goethe, medic veterinar la „Pferd un Hund”, o nemtoaica indragostita de cainii din Romania.

Maidanezii nostri sclipesc de inteligenta

Gabi Goethe are ea insasi acasa sapte catei adoptati din Bucuresti, Craiova si Sibiu si spune ca, surprinzator, cainii comunitari dau dovada de inteligenta si sunt foarte cuminti cand sunt adoptati. „In afara de cainii de la asociatie, mai ingrijesc sapte catei, toti din Romania. Sunt foarte inteligenti cainii de aici” a declarat Gabio Goethe, pentru Adevarul de Seara.

Acesta este al treilea transport de caini comunitari din Sibiu pe care asociatia germana il face in Lohra, un orasel din apropiere de Marburg, nu mai putin de 109 caini fiind deja adoptati in Germania. Procesul de adoptie este gratuit, dar iubitorii de animale pot contribui cu donatii. „Oamenii pot sa doneze bani, pentru ca noi sa ne putem continua activitatea la Sibiu” a explicat Gabie Goethe, medic voluntar care a mai participat la programe de sterilizare a cainilor comunitari si in Bucuresti si Craiova.

Pe langa transporturile de caini, asociatia sprijinita logistic de Primarie a reluat activitatea la Ambulatoriul de sterilizare, localizat acum in Cartierul Hipodrom si deschis intre orele 12-18. Reprezentantii „Pferd und Hund” spun ca este bine ca si sibienii care au caini acasa sa profite de ocazie pentru a-si castra animalele, evitand astfel sa devina o sursa pentru cresterea populatiei de caini fara stapan.

Daca ritmul castrarilor se mentine, se estimeaza ca Sibiul ar putea scapa de problema cainilor comunitari peste circa cinci ani.

Se deschide adapostul

Pana la sfarsitul acestei luni va fi functional si noul Adapost de caini, din Dealul Gusteritei, unde sunt boxe pentru cazarea a 200 de caini pe perioada sterilizarii si deparazitarii. In acelasi timp, Serviciul de gestionare a cainilor fara stapan din cadrul Primariei Sibiu va continua parteneriatele cu asociatiile de salvare a animalelor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.