Sibiu: Turistii straini resusciteaza centrele de inchiriat biciclete

0
308

Centrele de inchiriat biciclete din Sibiu asteapta sosirea turistilor pentru a dezmorti si mai bine afacerea. In aceasta primavarta pretul de inchiriere a unei biciclete porneste de la 30 de lei si ajunge pana la zece euro pe zi.resusciteaza bicicletele

Pe perioada iernii bicicletete au disparut aproape complet din peisajul urban la Sibiului. O data cu incalzirea vremii si centrele de inchiriat biciclete din oras au revenit la viata. Sibienii au preferat si ei primele plimbari pe doua roti, dar miza importanta pentru cei care pun la dispozitie biciclete pentru inchiriat sunt turistii straini.”Majoritatea celor care inchiriaza biciclete sunt turisti straini si foarte putini turisti din tara noastra”, spune Andra Diaconu, reprezentantul Kultours din Piata Mica, cel mai cunoscut centru de acest gen din Sibiu. Tot pentru turistii straini Kultours a inclus in oferta si un program de o zi in care se viziteaza Sibiul si o parte din imprejurimi, de pe bicicleta.

„City Bike Tour este destinat special acelor persoane carora le place sa mearga cu bicicleta. Turul incepe in centrul istoric al orasului unde se viziteaza toate atractiile importante. De aici mergem catre parcul Sub Arini pe o pista speciala pentru biciclete pana ajungem in Muzeul in aer liber Astra”, asa suna oferta Kultours catre turistii straini. Un astfel de tur organizat cu bicicleta costa 25 de euro de persoana si dureaza aproximativ trei ore si jumatate. Chiar in inima naturii, in parcul Sub Arini un sibian a pus pe roate o afacere de acelasi gen. In fiecare zi dupa amiaza, centrul inchiriaza biciclete, role si skate board-uri, dar si masinute, motociclete, triciclete.si trotinete electrice pentru copii. „Acum incepe sa vina lume mai multa pentru ca e mai cald” a povestit un angajat al centrului.

Specialistii merg in Marginime
Land Euro rent-a-car este specializata in inchirierea masinilor, insa la cerere se pot inchiria si biciclete. Si aici oferta este destinata in special turistilor straini si impatimitilor de ciclism. „In perioada acesta afacerea cu biciclete abia isi sa drumul ca sa spun asa. De prin iunie, iulie incepem sa avem clienti multi, Anul trecut am avut foarte multi turisti pasionati de ciclism care au ales sa mearga cu bicicletele in Marginime, in Gura Raului sau sa urce la Paltinis”, spune Dorin Neagu, reprezentantul Land Euro. Aici inchirierea pentru o zi a unei biciclete costa 10 euro. Tot pentru grupuri din strainatate existe numeroase oferte private pe internet.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.