Simpozion de mediu si invatamant, desfasurat la Tulcea

Simpozion de mediu si invatamant, desfasurat la Tulcea
Simpozion de mediu si invatamant, desfasurat la Tulcea

Recent, a avut loc la Tulcea a doua parte a simpozionului „Educatie pentru dezvoltare durabila cu ajutorul mediei digitale”, la eveniment participand 50 de profesori, reprezentanti ai mai multor ONG-uri si ai institutiilor statului. Seminarul face parte din cadrul proiectului NaviNatur „Descopera si prezinta durabilitatea de o maniera transnationala si prin noi modalitati: Educatie pentru o dezvoltare durabila (ESD) prin rute educationale GPS create in cadrul unui program de schimb de elevi intre scoli din Romania si Germania”, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii fiind partenera.

„Proiectul NaviNatur pune accent pe ideea-cheie a educatiei pentru dezvoltare durabila cu raportare la situatia speciala data de scolile model participante la proiect care vor deveni repere pentru predarea metodologica in Romania si Germania. Proiectul se va finaliza in acest an, in luna iunie, cand va avea loc „vanatoarea de comori” in localitatea Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii, si cand vor fi premiate cele mai bune tururi GPS, create de elevii Scolii Gimnaziale Sfantu Gheorghe, implicati in acest proiect. La finalul proiectului, materialele rezultate vor fi incluse intr-un manual conceput pentru initierea si implementarea unor viitoare parteneriate intre scoli Est si Vest Europene cu accent pe dezvoltarea durabila”, se precizeaza in comunicatul ARBDD.

Parteneri in proiect din Romania sunt: Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” Sighisoara, Scoala Gimnaziala Sf. Gheorghe, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Asociatia Mioritics si Fundatia Svasta, iar acesta se bucura de sustinerea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente