Sinistratii din Haiti – ajutati de energia solara

In urma dezastrului din 12 ianuarie 2010, sinistratii din Haiti vor trece printr-un proces lung si greu de recuhaiti-1.jpgperare. Infrastructura energetica din Haiti a fost distrusa complet, iar combustibilul pentru generatoare a fost diminuat simtitor. Ramasi fara mijloacele energetice necesare unor activitati vitale precum gatitul, ramasi fara lumina si fara apa potabila, sinistratii din Haiti au totusi un avantaj: energie solara din abundenta. Multe companii solare importante si organizatii non-guvernamentale pun accentul pe acesta resursa, ajutandu-i pe sinistrati cu echipamente care functioneaza pe baza energiei solare, capabile sa furnizeze servicii esentiale vietii, precum apa potabila, suprafete de gatit si telefoane mobile.

Sun Ovens International este una dintre companiile solare care vin in ajutorul sinistratilor, propunand-usi sa livreze sute de cuptoare bazate pe energie solara in care se pot gati, in 8 ore, 1200 mese sinistratilor care traiesc in corturi.

Worldwater & Solar Technologies a fost prima companie care a venit in ajutorul sinistratilor, donand  un sistem mobil de purificare a apei care curata pana la 30.000 de galoane de apa zilnic, la Centrul de ajutor al Crucii Rosii din Port-au-Prince.

Compania Digicel a donat 1000 de telefoane mobile pentru a tine liniile de comunicare deschise si posibile pe timpul acestui dezastru, iar Sol Inc. doreste sa contribuie cu 100 de surse solare de iluminat, ce pot fi instalate pe strazi in mai putin de o ora, care lumineaza pe parcursul intregii nopti si care rezista inclusiv uraganelor.

Perceptia noastra despre modul in care energia regenerabila ne poate salva nu trebuie sa fie limitata la viitor. Este important sa constientizam faptul ca acest tip de energie este un ajutor puternic si pe termen scurt, in cazuri de criza, cu atat mai mult cu cat, energia regenerabila se obtina fara eforturi mari sau consecinte asupra mediului.

sursa: http://www.ecogeek.org/

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente