Sistemele de irigatie, refacute

0
478

Primarii din 14 localitati valcene tranzitate de apele raului Olt impreuna cu inginerii agronomi din centrele agricole, specialistii in domeniul imbunatatirilor funciare si conducerea consiliului judetean vor sa repuna in functiune sistemele de irigatie care au existat in trecut.
sisteme de irigatie
Acestia au avut o intalnire, in localitatea Prundeni, in cadrul careia au fost dezbatute problemele sistemelor de irigatie. „Pe fondul aplicarii legilor fondului funciar si al dizolvarii fostei intreprinderi de exploatare a lucrarilor de imbunatatiri funciare, sistemul de irigatii din judetul Valcea, care cuprindea 10.894 de hectare, a fost distrus in cea mai mare parte, iar conductele, hidrantele si aripile de ploaie din aluminiu au fost topite si vandute pe diferite piete din afara tarii”, a declarat Ion Calea, presedintele CJ Valcea.

Primarilor li s-a explicat ca, pentru a repune in functiune sistemele, agricultorii trebuie sa infiinteze organizatii ale utilizatorilor de apa pentru irigatii. Totodata, trebuie sa se intocmeasca si liste in care sa fie trecuti toti membrii potentiali ai organizatiilor ce detin terenuri agricole in perimetrul sistemului de irigatii. Daca agricultorii vor constitui organizatiile, ei vor putea beneficia de subventii de la stat pentru sezonul de irigatii. De asemenea, lucrarile de intretinere si reparatii la prizele de apa pentru irigatii, decolmatarea senalelor, reparatiile specifice statiilor de pompare, interventiile pentru inlaturarea efectelor unor eventuale calamitati naturale asupra infrastructurii de irigatii vor fi suportate integral cu fonduri din bugetul de stat.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.