Efectele terapeutice ale cainilor

Datele statistice arata ca animalul de companie preferat, la nivel mondial, este cainele. Gabriela Stanciu, psiholog clinician, ne explica impactul pe care il au cainii asupra copiilor, familiei, dar si asupra noastra. Originea relatiei dintre om si caine se pierde undeva in negura timpului. Nenumarate descoperiri arheologice, din diferite zone ale globului, au semnalat faptul…

Citește mai departe

Apele Romane implementeaza proiectul WATMAN in valoare de 63 milioane de euro

Vineri, 6 februarie, la Administratiei Bazinale de Apa Olt, a avut loc o conferinta de lansare a proiectului „Watman – Sistem informational pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”, proiect prin care se pun bazele aplicarii strategiei nationale pentru managementul resurselor de apa, inclusiv a situatiilor generate de fenomene hidrologice extreme (seceta si ape…

Citește mai departe

Modificari propuse la Codul silvic, contestate de organizatiile de mediu. Acestea reclama prevederi ce ar legaliza defrisarea padurilor

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic, initiat pentru asigurarea conservarii si gestionarea durabila a padurilor si a vegetatiei forestiere a generat reactii din partea a doua organizatii independente de mediu. Potrivit acestora, prin modificarile propuse s-ar legaliza defrisarea padurilor. Concret, prin schimbarea Codului Silvic, anumite terenuri forestiere vor…

Citește mai departe
Tineri din 7 ??ri europene au participat la o ac?iune de plantare de arbori în Vatra Dornei

Luna Padurii – „Sarbatoarea sadirii arborelui”

Luna Padurii este unul din cele mai importante evenimente silvice si reprezinta o masura de resensibilizare a publicului si a factorilor decizionali cu privire la importanta padurilor, a rolului lor esential in mentinerea echilibrului ecologic. Aceasta sarbatoare isi are inceputurile inca din anul 1872, cand a debutat organizarea sarbatorii sadirii arborilor in SUA, ca o…

Citește mai departe

Copiii si natura, sarbatoriti la Sibiu

Scoala cu clasele I-VIII nr. 24 din Sibiu impreuna cu Scoala Naturii in Natura marcheaza intr-un mod inedit Ziua Internationala a Copilului. Astfel, astazi, 1 iunie, de la ora 10, copiii vor fi sarbatoriti impreuna cu mediul, printr-o serie intreaga de manifestari. Inaugurarea Gradinii Botanice si Dendrologice Scolare pentru educatia ecologica a elevilor si a…

Citește mai departe
In perioada 2014-2020 vor fi mai mul?i bani europeni aloca?i pentru mediu

Ministerul Mediului atrage fonduri europene printr-un proiect depus pe Programul Romania-Bulgaria

Comitetul Comun de Selectie al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007-2013 a aprobat, in data de 05 mai 2011, Proiectul Strategic „Danube WATER” managementul integrat al apelor (WATER), depus in cadrul celui de al doilea apel de proiecte strategice, cu o valoare totala de 14,988,172.26 euro, din care 12,712,967.71 euro asigurati prin FEDR….

Citește mai departe

„Fiscalitatea verde” in spatiul national

Aplicarea principiilor europene „poluatorul plateste” si „responsabilitatea producatorului” in sistemul normativ romanesc a dus la instituirea Fondului pentru mediu. Acesta este reglementat de OUG nr. 196/2005, aprobata prin Legea nr. 105/2006, care, la randul ei, a fost modificata si completata ulterior [1]. Atributiile de management, executie si control revin unei institutii centrale de stat –…

Citește mai departe

Nera, cainele-pompier

Conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt ignora criza si face angajari. Ultimul sosit nu este tocmai un pompier, ci un ciobanesc german care are misiunea de a gasi supravietuitori sub daramaturi. Cainele face parte din primii 11 antrenati pentru interventii in caz de calamitati naturale sau dezastre. Sursa: TVR

Citește mai departe

Romania in topul tarilor expuse calamitatilor naturale

  Romania impreuna cu alte tari precum Afganistan, Algeria si Congo se numara printre tarile cu nivel de risc „foarte ridicat” in ceea ce priveste expunerea la calamitati naturale si fenomene meteorologice extreme. Conform Indexului privind Riscul de Mortalitate dezbatut in cadrul celei de-a doua sesiuni a Platformei Globale pentru Reducerea Dezastrelor, la Geneva din…

Citește mai departe

Reforma administrarii padurilor pe criterii de profesionalism si depolitizare – conditie esentiala pentru salvarea lor

Pentru circa 30 % din suprafata tarii, reprezentand padurile si vegetatia forestiera, din totalul de aproximativ 500.000 personal din administratie, jandarmerie, politie, situatii de urgenta, servicii speciale s.a., personalul silvic din institutiile de stat este constituit din 320 persoane, inclusiv cei din teritoriu. Iar personalul cu atributii de paza si control al padurilor de la…

Citește mai departe

Program complex pentru mediu si limitarea calamitatilor naturale. Extinderea suprafetelor cu paduri

Gospodarirea intensiva a padurilor si apelor a aparat, timp de 50 de ani, Romania de secete excesive si inundatii catastrofale. Starea alarmanta a modificarilor climatice din ultimii ani din Romania, dar si de pe plan european si global, impune o analiza a masurilor ce trebuie luate, a functiilor si contributiei padurilor la asigurarea unui echilibru…

Citește mai departe

Sistemele de irigatie, refacute

Primarii din 14 localitati valcene tranzitate de apele raului Olt impreuna cu inginerii agronomi din centrele agricole, specialistii in domeniul imbunatatirilor funciare si conducerea consiliului judetean vor sa repuna in functiune sistemele de irigatie care au existat in trecut. Acestia au avut o intalnire, in localitatea Prundeni, in cadrul careia au fost dezbatute problemele sistemelor…

Citește mai departe

Anul calamitatilor naturale

TRAGEDII. Peste 220.000 de persoane au murit in urma calamitatilor naturale care sau produs in cursul anului 2008, scrie agentia France Presse. Ciclonul Nargis, care a devastat Myanmar la inceputul lunii mai, a lasat in urma cel putin 135.000 de victime, in timp ce cutremurul inregistrat in provincia chineza Sichuan, cateva zile mai tarziu, s-a…

Citește mai departe

Hotarare de guvern privind efectele calamitatilor naturale produse de inundatii in luna septembrie 2005

La propunerea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de ieri, 28 august 2007 „” Hotararea privind modificarea Hotararii de Guvern nr. 790/2006 pentru aprobarea lucrarilor de prevenire si inlaturare a efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii in luna septembrie 2005 in zona localitatii Costinesti, judetul Constanta, finantate din Fondul pentru mediu””

Citește mai departe