Copiii si natura, sarbatoriti la Sibiu

Natura Sibiu

Scoala cu clasele I-VIII nr. 24 din Sibiu impreuna cu Scoala Naturii in Natura marcheaza intr-un mod inedit Ziua Internationala a Copilului.

Astfel, astazi, 1 iunie, de la ora 10, copiii vor fi sarbatoriti impreuna cu mediul, printr-o serie intreaga de manifestari. Inaugurarea Gradinii Botanice si Dendrologice Scolare pentru educatia ecologica a elevilor si a Taberei Permanente de Initiere pentru supravietuire a elevilor in situatii neobisnuite, calamitati naturale si alte pericole, proiecte unice in tara si printre putinele din Europa, constituie primele momente ale zilei. Acestea sunt urmate de rostirea legamantului fata de natura si valorile umane de catre noii membri ai Scolii Naturii in Natura, promotia 2011, si de acordarea de diplome elevilor care au contribuit la realizarea proiectului.

Proiect eco

“Scoala este angrenata intr-un proiect european, <> inca de la 1 ianuarie, un proiect care dureaza un an si jumatate. Dupa finalizarea acestuia se face o evaluare iar scoala noastra primeste titlul de eco-scoala. Am simtit nevoia sa am un colaborator care sa sustina activitatile ecologice, de aici incepand colaborarea noastra (n.r. a Scolii cu clasele I-VIII nr. 24 din Sibiu cu Scoala Naturii in Natura)”, a declarat Mihai Frincu, directorul scolii sibiene. La randul sau, Bunicul, in persoana lui Iosif Derzsi, membru fondator al Scolii Naturii in Natura, a aratat ca este vorba despre un parteneriat de educatie ecologica, la Scoala cu clasele I-VIII nr. 24 aflandu-se mai mult de 250 de copaci. Acestia au fost adusi din judetele Sibiu si Alba din fiecare specie cate doua, trei exemplare, a mai aratat Bunicul. “Am impartit acest teren in patru parcele, unu, doi si trei fiind un amestec de conifere si foioase, iar in parcela patru, numai pomi fructiferi (…) Pana acum aceasta disciplina care se refera la natura se invata pe natura moarta. Cel mai bine se invata in natura vie, unde ai culoare, floare, miros. Aceasta activitate se facea in tabere de pregatire si m-am gandit sa aduc natura in oras”, a declarat Bunicul, specificand ca Scoala nr. 24 i-a oferit terenul care altfel nu era valorificat.

La scoala, la fel ca in tabara

Evenimentele care ii sarbatoresc pe copii nu se opresc aici, la Scoala nr. 24, pentru ca ziua dedicata lor continua cu un concurs de biciclete si role, tragere cu arcul, recunoasterea arborilor din gradina, identificarea pasarilor dupa pene si voce, asamblarea de casute pentru pasari, exercitii moderate de supravietuire, simulare de acordare a primului ajutor, sarituri in saci, roaba, carca si funia marinarului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,342FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente