Smecheria mica face escrocheria mare

Afacerile cu lemn derulate in Valea Jiului Desi exista un plan de actiune in care sunt implicate Politia, Jandarmeria, Garda Financiara, Directiile silvice, Vama, fenomenul de sustragere a masei lemnoase nu poate fi eradicat. In aceasta zona, in ultimii ani au izbucnit mai multe controverse legate de exploatarea materialului lemnos si de transportul acestuia catre unitatile de prelucrare, depozite si gatere. Micile smecherii, relatiile sus-puse si influente, dar si o mare ambiguitate legislativa fac ca in acest domeniu, al masei lemnoase, ilegalitatile sa continue, iar afaceristii prospera de pe o zi pe alta, in timp ce mediul ramane fara sursele producatoare de oxigen.

Vineri, zona Polatiste de pe Defileul Jiului, acolo unde si braconajul este in floare, a fost periata de catre o patrula de jandarmi, care a descoperit un transport de lemn cel putin suspect. Unul dintre cei care au parchete in padurile din zona a fost surprins nerespectand legislatia referitoare la transportul masei lemnoase. Jandarmii au oprit peridocul incarcat cu busteni si au solicitat conducatorului avizul de insotire a marfii, numai ca actul prezenta modificari ale datei, ceea ce contravine reglementarilor in vigoare.

Nici nu e de mirare ca data era modificata, acest procedeu fiind des folosit pentru a se putea folosi acelasi aviz pentru mai multe transporturi. In plus, cantitatea de lemn trecuta in acte nu corespundea cu aceea din masina. In aviz erau 11 busteni si pe masina doar 10. Culmea, administratorul firmei a devenit foarte nervos cand jandarmii au intocmit procesul-verbal, amenintandu-i si insultandu-i pe acestia. In final, conducatorul auto a fost amendat cu 1.000 de lei. Soferul si patronul au recunoscut ca nu e prima lor amenda si ca o vor contesta si pe aceasta.

Sursa: 24DeOre Cotidianul de Vest

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente