SMR, Pulsor si Prysmian au primit avertismente de mediu

Trei societati din judetul Olt au fost sanctionate saptamana trecuta pentru nerespectarea unor masuri impuse de autoritatile de mediu in controale anterioare cu privire la deseuri si pentru nerespectarea autorizatiilor de mediu.

SC SMR SA din Bals a fost sanctionata cu avertisment pentru doua abateri, lucru care arata prea multa ingaduinta din partea Comisariatului Judetean pentru Protectia Mediului. Societatea nu a curatat zonele din otelaria electrica, unde a depozitat necontrolat, anterior, deseuri, nerespectand termenul impus atunci de comisari pentru curatarea acestora. SMR continua sa polueze orasul cu pulberi de grafit.

Tot intr-un control anterior, comisarii au dispus modernizarea instalatiei locale de captare si filtrare a pulberilor de grafit de la atelierul de reconditionare a electrozilor, nici aceasta masura nefiind indeplinita la termen. “Pana la data controlului, masurile erau realizate in proportie de 90%, motiv pentru care unitatea a primit avertisment”, a spus comisarul-sef Florin Homorean.

Tot avertismente au primit SC Pulsor SA din Scornicesti si SC Prysmian Cabluri si Sisteme SA din Slatina, desi comisariatul nu le reproseaza prima data aceste fapte. Societatea din Scornicesti a fost sanctionata deoarece nu a monitorizat trimestrial emisiile atmosferice de la centrala termica. Desi aceasta obligatie figureaza in autorizatia de mediu, unitatea nu s-a invrednicit sa respecte actul de reglementare cu privire la protectia mediului.Prysmian SA a primit avertisment pentru modul in care gestioneaza uleiurile uzate. Comisarii au dispus intr-o verificare anterioara ca unitatea sa incheie contract cu o societate specializata si sa predea pe categorii aceste substante considerate poluatoare.

Sursa: Gazeta de Sud

Articolul precedentScadenta amanata, la Otelu Rosu
Articolul următorPoluatori in ceata

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente