Snacks care da dependenta

Aditivii alimentari din acest produs pot da adictivitate, facindu-va sa mincati din ce in ce mai multe. In timp se pot produce dezechilibre ale organismului, iar sanatatea va avea de suferit.
star snacks
Star Snack cheese sint „snacks din porumb cu gust de cascaval” care au in com-pozitie: „faina de po-rumb, ulei vegetal, pudra de cas-caval 1,5%, proteine din lapte, za-har, zahar invertit, faina de orez, sare, stimulatori de aroma: mono-sodiu glutamat E 621, inozinat de sodiu E 631, guanilat de sodiu E 627, arome na-turale si identic naturale (n.r. – artificiale), coloranti: annatto E 160b, paprika extract, turmeric E100”. 100 de grame de snacks au o valoare energetica de 2190 kj/ 530kcal, proteine 5 g, carbohidrati de carbon 53 g, din care zaharuri simple 4 g, grasimi 33 g, din care saturate 15 g, fibre alimentare 2,5 g, sodiu 0,6 g.

ANALIZA.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie produsul analizat ca fiind „de tip snaks obtinut din faina din porumb, uleiuri vegetale, zahar si zahar invertit (amestec de glucoza-fructoza), aditivi alimentari, potentiatori de aroma, co-loranti”. In urma analizei ingrdientelor rezulta ca snacksurile au un profil nutri-tional profund dezechilibrat, cu un mare exces de glucide si grasimi in special saturate, foarte periculoase pentru sanatate.

Nociv. Aceasta compozitie imprima produsului si o foarte mare densitate energetica, 530 kcal/ 100 de grame de produs. Glucidele determina si o incar-catura glicemica mare, care agreseaza pancreasul endocrin, pro-vocind mari fluctuatii ale glicemiei. Aditivii alimentari fo-lositi la obtinerea produsului ana-lizat confera adictivitate snacksului, determinind un consum excesiv al acestora, de-zechilibrind componenta alimen-telor, care ar trebui sa intre in diete sanatoase. De asemenea, produsul contine surse de proteine din lapte, sodiu ascuns (sare, E 621, E 631, E 627).

Concluzii

In urma analizei compo-zitiei, specialistul ne spune ca produsul nu este indicat copiilor, supraponderalilor si obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, adolescentilor, suferinzilor de maladii hepato-renale, celor cu boli cardio si cerebrovasculare, suferinzilor de dislipidemie si hipertri-gli-ceridemie, sufe-rinzilor de maladii neurode-generative (Parkinson si Alzheimer), bolnavilor de cancer. Persoanele care sufera de diabet si cele cu rezistenta la insulina vor consuma snacksurile numai cu acordul medicului curant, tinind cont de aportul de glucide adus de produs. Persoanele alergice la proteinele din lapte trebuie sa il testeze in prealabil pentru a vedea care este reactia orgasnismului la aditivii alimentari folositi. Consumatorii trebuie sa tina cont de cantitatea de sare pentru a nu depasi doza zilnica admisa de 6 g pentru un adult.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *