Soarele, aliatul lui Al Gore in salvarea SUA

1
564

Pe fondul unui raport alarmant asupra incalzirii globale, prezentat de Agentia americana de Mediu, fostul vicepresedinte american a gasit o solutie

Al Gore a prezentat natiunii americane un plan care presupune ca, in zece ani, productia de electricitate a SUA sa provina 100% din energii regenerabile.

„Securitatea nationala a Statelor Unite este amenintata de schimbarile climatice”, a spus Al Gore, fostul vicepresedinte american, intr-un discurs pe care l-a tinut saptamana trecuta, in aer liber, in apropierea Casei Albe.

„Mai mult decat atat, civilizatia este in pericol, iar una dintre cauzele catastrofei care ne ameninta o constituie dependenta de petrol si carbune”, a declarat Al Gore in fata unei multimi impresionante de americani.

El a pledat pentru utilizarea energiilor regenerabile, in special pentru folosirea intensiva a panourilor solare si a energiei eoliene. „Avem sansa sa schimbam cursul istoriei. Utilizarea energiilor regenerabile in conditiile in care pretul petrolului sare in aer reprezinta o cotitura in istoria omenirii comparabila cu primul pas pe care l-a facut omul pe Luna”, a mai spus Al Gore.

Fostul vicepresedinte american este sustinut in convingerile sale si de democratul Barack Obama, dar si de Agentia pentru Protectia Mediului (EPA), care arata in ultimul sau raport ca incalzirea globala va afecta rezervele de apa ale SUA, iar fenomenele extreme vor duce la cresterea cererii de energie si va lovi populatia defavorizata.

EPA aduce previziuni sumbre

Agentia pentru Protectia Mediului incearca din rasputeri sa convinga, in primul rand, Casa Alba de riscul real la care sunt supusi americanii, considerati deja victime ale incalzirii globale.

Joel Scheraga, presedintele agentiei, citat de Reuters, socoteste, pe baza datelor oferite de specialistii care au intocmit raportul EPA, ca viitorul poporului american va fi sumbru, daca autoritatile responsabile nu vor lua masuri.

Se vor inregistra din ce in ce mai multe decese ale caror cauze se vor regasi in efectele incalzirii globale, sustine cu tarie Scheraga. Valurile de caldura vor face tot mai multe victime, va creste alarmant incidenta bolilor de inima si plamani, furtunile si uraganele se vor inteti, iar inundatiile vor face sa piara multimi de oameni.

„Raportul EPA nu vrea sa sperie pe nimeni si nici nu poate sa anticipeze numarul celor care vor avea de suferit din cauza schimbarilor climatice, ci doar scoate in evidenta riscurile pe care le presupun schimbarile climatice”, a mai spus Joel Scheraga.

Dependenta de petrol si carbune va distruge planeta
Al Gore,
fostul vicepresedinte al Americii

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.