Preselectii pentru organizarea proiectului “Let’s do it in Maramures”

In data de 02 februarie 2015, de la ora 17:00, coordonatorii judeteni ai proiectului” Let’s do it in Maramures” organizeaza preselectii pentru organizatori in cadrul proiectului. Preselectiile vor avea loc in Centrul de Tineret al DJST Maramures, strada Culturii, nr 7A. Invitam la preselectii pe cei care doresc sa se implice activ in organizarea “Let’s…

Citește mai departe
Cât petrol mai are America

Studiu: cati ani ne mai ajunge petrolul

Dupa un secol si ceva in care petrolul a devenit principalul drog al societatii moderne, cu inerentul dezavantaj al cresterii alarmante a poluarii, petrolistii isi fac socotelile si se pregatesc pentru inca o perioada de profituri uriase. Iata estimarile marelui producator BP. Poate va mai amintiti de BP si de unul dintre cele mai grave dezastre…

Citește mai departe
Ai auzit de Seiful Apocalipsei? Ce au conservat cercet?torii aici pentru a salva omenirea

Ai auzit de Seiful Apocalipsei? Ce au conservat cercetatorii aici pentru a salva omenirea

Cercetatorii au infiintat seiful apocalipsei, o banca de seminte situata pe insula Spitsbergen, arhipelagul Svalbard, in scopul de a conserva in conditii de siguranta biodiversitatea agricola si sa salveze speciile de plante aflate pe cale de disparitie. Svalbard Global Seed Vault, Banca Mondiala de Seminte Svalbard, poate trece drept un decor dintr-un film futurist al…

Citește mai departe
Memorie biologica: Poate schimba frica parintilor ADN-ul copiilor?

Rasa umana, in pericol?

Cele mai mari amenintari pentru omenire nu sunt reprezentate de razboaie nucleare sau de catastrofe naturale, ci de propriile noastre experimente stiintifice. Asadar, este posibil ca omenirea sa dispara pe propria-i mana, dupa ce a supravietuit unor fenomene extreme vreme indelungata. O echipa internationala de oameni de stiinta, matematicieni si filosofi de la Institutul pentru…

Citește mai departe

Cand clima scrie istoria omenirii

Canicula din aceste zile ne face mai atenti la impactul fenomenelor meteorologice asupra vietii cotidiene. De fapt, deosebit de dependenta de modul de curgere a vremii, istoria umana a fost mereu influentata de evolutiile climatice. Aparitia primelor civilizatii precum cea sumeriana sau egipteana, cresterea si descresterea imperiului roman, vitregiile intunecatului Ev mediu, izbucnirea Revolutiei franceze…

Citește mai departe