Bolile transmise de la animale la oameni par sa fie din ce in ce mai frecvente

0
499

Noile boli transmise de la animale la oameni ameninta sa fie din ce in ce mai frecvente, pe fondul degradarii mediului, incalzirii globale si urbanizarii excesive, avertizeaza specialisti citati de cotidianul britanic The Independent. boli animale oameni

Cel putin 45 de boli transmise de la animale la oameni au fost raportate agentiilor ONU in ultimele doua decenii, numarul acestora urmand sa creasca in urmatorii ani.

Schimbarile puternice de mediu declanseaza modificari profunde ale bolilor umane, la o scala asemanatoare celei din timpul revolutiei industriale. Montira Pongsiri, expert la Agentia americana pentru Protectia Mediului, afirma ca toate tranzitiile din istoria omenirii au avut un imapct devastator in privinta raspandirii bolilor.

„Se pare ca asistam la o noua schimbare in ecologia bolilor la nivel global. Noile tipuri de boli infectioase par sa fie favorizate de globalizare si de dezechilibrele ecologice”, explica Pongsiri.

Cel mai cunoscut exemplu al unei boli care a depasit bariera animal – om si s-a raspandit la nivel global este virusul HIV, cel care provoaca SIDA. Virusul HIV s-a transmis de la cimpanzei la oameni in Africa de Vest, provocand pana acum moartea a 25 de milioane de oameni.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.