Balea Lac: A inceput constructia bisericii din gheata

0
492

In aceasta dimineata a inceput constructia singurei biserici de gheata din Romania. Ea este ridicata langa hotelul de gheata, la peste 2.000 de metri altitudine, la Balea Lac, in judetul Sibiu.biserica de gheata

„Incercam sa terminam biserica de gheata in cel mai scurt timp posibil. Azi este prima zi in care ne-am apucat de constructie. Nu credem ca va fi gata de Boboteaza, insa constructia dorim sa o sfintim cu ajutorul preotilor. Ca si in anii precedenti, in biserica de gheata se vor putea oficia slujbe de botez si cununie”, a precizat Leo Klingeiss, responsabilul proiectului, citat de Agerpres. Ridicarea bisericii de gheata de la Balea a fost intarziata in acest an din cauza caldurii. Practic, zidarii taie bucati de gheata din Lacul Balea, pe care le transporta cu ajutorul unor sanii. La final, constructia de gheata va avea o inaltime de cinci metri si o suprafata de aproximativ zece metri patrati.

Biserica de gheata de la Balea Lac va avea caracter ecumenic si va fi deschisa gratuit tuturor vizitatorilor, indiferent de religie. La Balea Lac se poate ajunge cu masina din DN1 pana la Balea Cascada, dupa care se urca cu telecabina, soseaua – Transfagarasanul – fiind inchisa. La Balea Lac telecabina circula in functie de starea vremii, existand riscul ca turistii sa nu poata cobori din cauza vantului puternic.

Traseele de creasta din Muntii Fagaras, de la Balea Lac, sunt inchise de salvamontisti din cauza pericolului de avalanse. Practic, la Balea Lac turistii pot schia si se pot bucura de cele trei cabane si unicul hotel de gheata. Stratul de zapada la Balea Lac era, luni, de 110 centimetri, iar riscul de producere de avalanse foarte mare, gradul patru pe o scara de la unu la cinci.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.