Ministerul Mediului a dat la finalul lui 2009 trei contracte pentru consultanta de 22 milioane lei

  0
  305

  Ministerul Mediului a atribuit spre finalul anului trecut trei contracte pentru servicii de consultanta si expertiza de specialitate, cu o valoare totala de aproape 22,4 milioane lei (5,28 milioane euro), inclusiv TVA, potrivit anunturilor publicate pe sistemul electronic de achizitii publice.Zarnesti

  Primul contract se refera la obtinerea de sprijin pentru Autoritatea de Management (AM) si Organismele Intermediare (OI), in vederea gestionarii Programului Operational Sectorial (POS) Mediu, inclusiv sprijin in procesul de evaluare a proiectelor finantate din POS Mediu.

  Valoarea acestuia este de 5,9 milioane lei, iar castigatoare este firma spaniola IDOM Ingenieria y Consultoria.

  Al doilea contract vizeaza obtinerea de sprijin pentru AM POS Mediu in vederea pregatirii portofoliului de proiecte finantate prin Axa prioritara 2 din POS Mediu, referitoare la gestionarea deseurilor.

  Contractul depaseste 10,76 milioane lei si a fost atribuit companiei Epem Environmental Planning Engineering and Management din Grecia.

  Al treilea contract se refera la obtinerea de sprijin pentru OI in vederea gestionarii procesului de evaluare tehnico-financiara si selectie a proiectelor de protectie a naturii finantate din POS Mediu, axa prioritara 4 (protectia naturii).

  Obiectivul general al acestui proiect il reprezinta achizitionarea serviciilor de consultanta necesare derularii procesului de evaluare a proiectelor finantate prin Axa prioritara 4 din POS Mediu, precum si a procesului de instruire a personalului OI si AM POS Mediu, in vederea gestionarii portofoliului de proiecte din domeniul protectiei naturii si a biodiversitatii.

  Contractul are o valoare de 5,72 milioane lei si a fost atribuit firmei bucurestene Interdevelopment.

  Potrivit anuntului, sursa de finantare pentru fiecare contract provine de la bugetul de stat, urmand ca 75% din totalul cheltuielilor eligibile aferente contractului sa fie rambursate din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), prin Axa Prioritara 6 „Asistenta Tehnica” din POS Mediu.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.