Au mai ramas doar 3.200 de tigri

WWF (World Wildlife Fund for Nature) a declarat tigrul drept cea mai amenintata specie de pe Pamant. Prin urmare, ecologistii vor face anul acesta eforturi supraumane pentru a salva una dintre cele mai frumoase feline.tigru bengalez

Oamenii de stiinta spun ca mai sunt pe intreaga planeta doar 3.200 de tigri, acestia disparand din cauza braconierilor, distrugerii habitatului si schimbarilor climatice.

Populatia globala de tigri a scazut cu 95% in ultimul secol.

WWF spune ca intentioneaza sa intensifice presiunile de a salva frumoasa felina prin clasificarea ei ca cea mai amenintata specie de pe Pamant.

Organizatia incearca sa lucreze cu guvernele pentru a incuraja un management al padurilor mai responsabil. WWF doreste ca statul sa ofere compensatii fermierilor ale caror vite sunt ucise de tigrii, pentru a nu mai ucide felinele.

„Anul acesta a fost declarat de ONU drept Anul Biodiversitatii, asa ca am creat o lista cu primele 10 animale pe cale de disparitie, despre care credem ca trebuie monitorizate foarte atent in urmatoarele 12 luni”, a declarat Diane Walkington, directorul programului pentru specii din Marea Britanie.

„Sunt o multime de alte specii critic amenintate cu disparitia, insa alegerea tigrului pe locul 1 va atrage atentia (…) Pentru a salva tigrul trebuie sa ii salvam habitatul, care este si casa altor specii amenintate. Asa ca daca salvam tigrul, salvam si alte animale”, a mai spus directorul WWf.

In top 10 al animalelor critic amenintate cu disparitia intra si tonul, testoasele cu spate pielos si ursii polari.

Din cele noua specii de tigru, trei din ele – tigrul Bali, Caspic si Java – au disparut deja, iar cea de-a patra specie, tigrul din Sudul Chinei, nu a mai fost vazuta de 25 de ani.

Prin urmare, au mai ramas doar tigrul bengalez, amur, indo-chinez, sumatra si malaezian, insa cu o populatie extrem de mica – 3.200.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *