Un clujean i-a fotografiat pe hotii de lemne si i-a reclamat la Garda de Mediu

Social Un clujean i-a fotografiat pe hotii de lemne si i-a reclamat la Garda de Mediu
Social Un clujean i-a fotografiat pe hotii de lemne si i-a reclamat la Garda de Mediu

Un ecologist clujean si-a facut curaj si i-a fotografiat pe cei care taie padurile Clujului, iar apoi le-a facut plangere la Garda de Mediu.

”Spuneam ca imi voi face curaj sa ii fotografiez pe taietorii de lemne, ca ii voi fotografia si reclama. Daca am fi mai multi care am lua atitudine si am depune sesizari, in Romania s-ar petrece mai putine abuzuri. Daca o sa fie cu ceva baiuri, ma bazez pe picioarele mele iuti”, a scris pe Facebook Adrian Dohotaru.

El a trimis o reclamatie si la autoritati.

”Stimati reprezentanti ai Garzii de Mediu,
Stimati oficiali ai Ocolului Silvic,

Subsemnatul Adrian-Octavian Dohotaru, domiciliat in Cluj-Napoca… si angajat al Centrului Ratiu pentru Democratie unde desfasor si activitati cu caracter ecologic, reclam taierile ilegale pe raza localitatilor Tureni-Cluj (Micesti, Feleac, Ciurila etc.), pe care le constat la alergarile sau drumetiile cicliste saptamanale.

Am fotografiat taieri de lemne marti 7 octombrie, ora 17.30, in apropiere de comuna Feleac, la 500 de metri mai sus de hotelul (Central Hotel?) de la baza padurii (hotelul e in dreptul benzinariei Lukoil). Nu am vazut ca acei copaci sa fie insemnati pentru taiere. Va propun o verificare a taierilor la care sa va insotesc pentru a identifica arealul si pagubele. In cazul in care taierile au fost totusi legale, as dori sa stiu pe ce criterii s-au facut despaduririle.

Consider fenomenul ingrijorator din cauza amplitudinii sale. La orice alergare mai lunga de 10 km de oras descopar invariabil taietori, vad taieri sau aud drujbe prin padure. De aceea, va cer sa luati masuri nu doar punctuale, ca in acest caz, ci si sa prezentati opiniei publice strategii prin care acest fenomen al despaduririlor poate fi diminuat considerabil in spatiul autohton.

Cu respect,
Adi Dohotaru”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente