Sofez, deci plantez!

  1
  372

  model_odorizant.jpg„Sofez, deci plantez” este o campanie de responsabilizare initiata de Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Ecopolis si implementata cu sprijinul Copacul de Hartie si Petrom, prin care soferii din Romania pot contribui la plantarea de copaci, prin cumpararea unui odorizant auto din benzinariile selectate Petrom.

  Plantarea de copaci este una dintre cele mai eficiente solutii pentru a estompa efectele gazelor emanate de masini: poluarea aerului si incalzirea globala. Soferii care totusi nu pot renunta la transportul auto au acum posibilitatea de a minimiza efectul pe care masina il are asupra mediului. Metoda este simpla si la indemana tuturor: cumparand un odorizant auto (avand forma unui copacel) cu insemnele proiectului, fiecare conducator auto are posibilitatea sa sprijine plantarea de arbori care, la randul lor, vor absorbi emisiile cauzate de masini. Voluntarii celor trei organizatii neguvernamentale vor transforma investitia in fiecare copacel parfumat intr-un copac plantat.

  Incepand de miercuri, 3 martie 2010, in intreaga tara, in 147 de benzinarii selectate Petrom, pot fi gasiti copaceii parfumati cu insemnele proiectului „Sofez, deci plantez!”. Contravaloarea fiecarui ordorizant va reprezenta cate un pom plantat. Modelul odorizantului auto care va fi disponibil in benzinarii poate fi gasit in fisierul atasat.

  Un copac absoarbe emisiile generate de o masina intr-o luna. Astfel, fiecare sofer poate avea o masina prietenoasa cu mediul inconjurator, timp de un an, prin cumpararea a 12 copacei „Sofez, deci plantez!”.

  Acest proiect este pus in practica de trei organizatii neguvernamentale: Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Ecopolis si Copacul de Hartie. In demersul lor sunt sustinute de compania Petrom. Mai multe informatii despre campanie vor fi disponibile pe pagina web a proiectului – www.sofezdeciplantez.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.