Bacau: Se planteaza copaci

Bacau: Se planteaza copaci

In perioada sezonului de plantare din aceasta toamna, Sectia Spatii Verzi a asigurat plantarea a 800 de arbori din speciile paltin, artar si castan si 26.000 de fire de gard viu. Plantarile s-au concentrat in principal in cartierele ANL Fagarasi, Letea si Depoului, pe strada Chimiei si in perimetrul depozitului de deseuri. Totodata au fost…

Citește mai departe

Campanie de constientizare educationala „Gandesc verde, gandesc curat” la Turda

Primaria municipiului Turda va organiza in perioada 09 – 10 aprilie 2014 o campanie de constientizare educationala, in parteneriat cu unitatile de invatamant, intitulata „Gandesc verde, gandesc curat”. Actiunea se inscrie in saptamana „Scoala Altfel” dedicata activitatilor extrascolare si presupune pe de-o parte ecologizarea zonelor verzi de pe raza municipiului, precum si amenajarea zonelor verzi…

Citește mai departe

Luna Plantarii Arborilor – Interviu cu ing. Valerian Solovastru, director general al Romsilva

• interviu cu ing. Valerian Solovastru, director general al Romsilva De mai bine de o suta de ani, silvicultorii romani desfasoara, la fiecare inceput de primavara, acti­uni de constientizare a cetatenilor de toate varstele pentru a participa la plantarea de arbori si pentru a proteja padurile. Padurea reprezinta o podoaba inestimabila; ea inseamna viata si…

Citește mai departe
Cartea Alba a Agriculturii – 29 de propuneri pentru o agricultura moderna si durabila

Stimularea fertilitatii solului prin plantarea de arbori Masangu

Un centru agricol pentru conservarea solului din Zambia, promoveaza plantarea de arbori Masangu, (Faidherbia Albida), ca modalitate de stimularea fertilitatii solului si protejarea mediului inconjurator. Arborele este bogat in azot si alte elemente nutritive a solului de care au nevoie agricultorii pentru imbunatatirea productiilor agricole. Arborele Masangu este un arbore indigen si creste in multe…

Citește mai departe

Marele castigator al competitiei “ecOprovocarea”: Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai” din Zalau

Pe 31 mai in Calarasi si pe 2 iunie in Zalau, au avut loc festivitatile de premiere a liceelor participante in cadrul competitiei educationale  “ecOprovocarea”. Premiul cel mare de 3.000 de euro, a fost castigat de Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai” din Zalau, fiind liceul care a acumulat cele mai multe puncte din concurs pentru activitatile…

Citește mai departe

Ajutor financiar nerambursabil acordat fermelor pentru constructia unei statii pilot de biogaz

Romania, prin Ministerul Mediului si Padurilor a primit un imprumut de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare si un Ajutor financiar nerambursabil de la Facilitatea Globala de Mediu pentru a sprijini implementarea Proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. Una din activitatile proiectului este aceea de testare si demonstrare a fezabilitatii producerii de energie…

Citește mai departe

Sofez, deci plantez: O noua campanie lansata de asociatia Salvati Dunarea si Delta

Cumparand un odorizant auto care are simbolul campaniei, contribuiti la plantarea de copaci. Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu Ecopolis, anunta lansarea campaniei „‘Sofez, deci plantez!”‘, prin care soferii din Romania pot contribui la plantarea de copaci, prin cumpararea unui odorizant auto din benzinariile selectate Petrom. Campania este implementata cu sprijinul organizatiei Copacul…

Citește mai departe

Sofez, deci plantez!

„Sofez, deci plantez” este o campanie de responsabilizare initiata de Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Ecopolis si implementata cu sprijinul Copacul de Hartie si Petrom, prin care soferii din Romania pot contribui la plantarea de copaci, prin cumpararea unui odorizant auto din benzinariile selectate Petrom. Plantarea de copaci este una dintre cele mai eficiente…

Citește mai departe

Poluarea aerului

Aerul pe care il inspiram este parte din atmosfera, amestecul de gaze ce acopera globul pamantesc. Acest amestec de gaze asigura viata pe pamant si ne protejeaza de razele daunatoare ale Soarelui. Atmosfera este formata din circa 10 gaze diferite, in mare parte azot (78%) si oxigen (21%). Acel 1% ramas este format din argon,…

Citește mai departe

Romania trebuie sa planteze arbori!

Clima se schimba in Romania. Pamantul se usuca din cauza verilor din ce in ce mai fierbinti, ploile torentiale devin o regula si efectele secundare ale dezvoltarii economice navalnice dauneaza mediului inconjurator. Zone intregi din estul Romaniei au devenit atat de aride incat lucratul pamantului este imposibil, iar in alte locuri pasunatul excesiv ameninta sa distruga toata vegetatia, prevestind o era a desertificarii.

Citește mai departe