Stimularea fertilitatii solului prin plantarea de arbori Masangu

Cartea Alba a Agriculturii – 29 de propuneri pentru o agricultura moderna si durabila
Stimularea fertilitatii solului prin plantarea de arbori Masangu

Un centru agricol pentru conservarea solului din Zambia, promoveaza plantarea de arbori Masangu, (Faidherbia Albida), ca modalitate de stimularea fertilitatii solului si protejarea mediului inconjurator.

Arborele este bogat in azot si alte elemente nutritive a solului de care au nevoie agricultorii pentru imbunatatirea productiilor agricole. Arborele Masangu este un arbore indigen si creste in multe locuri din continetul Africa.

Un arbore ajuns la maturitate produce pana la 300 de kilograme de ingrasamant si 250 de kilograme de var. Culturile agroa-alimentare cultivate sub umbra copacilor beneficiaza de caderea anuala a frunzelor care asigura ferilizarea si amendarea solurilor acide.

Centrul agricol de conservare a solului recomanda sa se planteze 100 de pomi la hectar la distanta de 10 m. Peste 160.000 de fermieri au inceput deja plantarile de Mansunga.

Dupa 7-15 ani arborii vor asigura in intregime necesarul de ingrasamant pentru culturile agricole, tocmai de aceea aceasta investitie este una pe termen lung.

Timp de decenii, fermierii din intreaga lume au taiat copacii pentru a crea terenuri agricole. Azi, agricultorii sunt incurajati sa planteze copaci pe terenurile lor, ca o modalitate de a conserva mediul si biodiversitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *