In centrul Aradului se planteaza platani si conifere

0
450

„Plamanii” orasului Arad sunt resuscitati. Edilii din localitate au hotarat sa planteze si anul acesta platani si conifere pentru a reduce poluarea in cele mai aglomerate zone ale orasului. Campania este finantata din fonduri de la bugetul local. Platanii vor fi plasati pe marginea soselelor, stiut fiind ca sunt arbori rezistenti la poluare.

Primaria municipiului Arad a demarat plantarea de arbori in zonele cele mai aglomerate din oras pentru reducerea poluarii, dar, concomitent, a inceput si construirea unui parc, fix in centrul orasului.

Arborii din noul Parc Podgoria vor reduce gradul de poluare din cea mai aglomerata zona a orasului. Acesta va fi dotat si cu multe zone gazonate, roduri de flori si arbusti decorativi. Se vor monta banci, cosuri de gunoi si vor fi instalate cateva lucrari de arta contemporara, realizate de sculptorul Dumitru Serban in cadrul proiectului „Sapte Sculpturi pentru Orasul Meu”. Au mai fost plantati arbori noi si in parcul „Academician Caius Iacob”, actiune la care au participat, alaturi de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, mai multi copii si cativa ziaristi. Doi micuti au purtat pe piept cate un indemn pentru protejarea spatiilor verzi. ”

Pentru acest an sunt prevazute plantari masive de arbori in mai multe zone din oras. Pe strada Petru Rares, din cartierul Gradiste, se vor planta 100 arbori din specii foioase si 10 brazi, pe soseaua de centura din Subcetate vor fi plantati inca 100 de stejari si platani, iar pe strada Ogorului, din cartierul Aradul Nou, vor aparea inca 250 de arbori diversi. De asemenea, in toate cartierele se vor face amenejari diverse si se vor planta inca 150 arbori, in locul celor uscati”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe. (Paula Bulzan)

In ultimii trei ani, 6.000 de arbori

Incepand din anul 2005 si pana in prezent, Primaria Municipiului Arad a plantat aproximativ 6.000 de arbori in oras: 2.500 in anul 2005, 1.000 in anul 2006, 2.400 in anul 2007. Un numar de circa 3.000 de puieti au fost distribuiti asociatiilor de locatari pentru amenajarea spatiilor verzi din cartierele de locuinte.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.