Plantarile de primavara „inradacineaza” in Oradea aproape 800 de copaci

0
528
Un s?m?rean a fost amendat de poli?ia local? c? a plantat trei copaci
Un sămărean a fost amendat de poliţia locală că a plantat trei copaci
Plantarile de primavara "inradacineaza" in Oradea aproape 800 de copaci
Plantarile de primavara „inradacineaza” in Oradea aproape 800 de copaci

In aceasta primavara, municipalitatea va planta in oras 783 de arbori din diverse specii. Primaria Oradea a anuntat, luni, printr-un comunicat de presa, ca a finalizat elaborarea caietului de sarcini privind achizitia si plantarea de arbori in cadrul campaniei de plantari de primavara, care se va derula in intervalul 15 aprilie – 15 mai 2013.

Firma care va castiga licitatia va trebui sa planteze in oras 783 de arbori din specii precum artar, prun decorativ, sorb, dud, frasin, salcam, carpen ori mesteacan. Astfel, in aceasta primavara se vor sadi cu aproape 100 de pomi mai mult decat in campania de plantari din primavara anului 2012.

Toti pomii plantati vor trebui prevazuti cu baloti de pamant si vor avea minim 2 metri inaltime, caracteristici ce scad riscul de uscare si cresc rezistenta in timp a arborelui.

Municipalitate a stabilit 45 de amplasamente pentru plantari, in intreg orasul, printre zonele vizate fiind B-dul Magheru, str. Cerbului, str. Henrik Ibsen, str. Republicii, Calea Aradului, str. Porumbelului, str. Armatei Romane, str. Mestesugarilor, scuar str. Pitestilor, scuar str. Onestilor, B-dul Ttefan cel Mare, B-dul Dacia, parcare str. Penes Curcanul, str. Tudor Vladimirescu, str. Principatelor Unite, Parc Seleus, str. Roman Ciorogariu, str. Nicolae Iorga, str. Cazaban etc.

Licitatia pentru plantari va fi organizata, insa, doar dupa aprobarea bugetului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.