Cine taie copacii fara acordul primariei risca amenzi

Cine taie copacii fara acordul primariei risca amenzi

Un locuitor din zona Soarelui din Timisoara s-a ales cu o amenda de 300 de lei dupa ce s-a pus sa taie crengile copacilor din fata blocurilor si a fost reclamat de vecini la Politia Locala. Arborii au ramas doar cu… trunchiul. Autoritatile reamintesc ca efectuarea de taieri de corectie la arbori si defrisarile fara acordul primariei se sanctioneaza contraventional. La fel si varuirea trunchiului.
Ca urmare a unei sesizari venite din partea locuitorilor din zona Soarelui referitoare la efectuarea de lucrari de corectii la arbori fara aprobare, politistii locali s-au deplasat joi pe strada Intrarea Crangului, colt cu strada Balantei, unde au depistat un barbat care taia, fara sa aiba vreo aprobare, cracile copacilor din fata blocurilor. Barbatul a primit o amenda de 300 de lei.
Reprezentantii Politiei Locale atrag atentia ca in aceasta perioada se vor intensifica verificarile pe aceasta tema deoarece odata cu incalzirea vremii apar tot mai multe astfel de cazuri.
Potrivit Hotararii de Consiliu Local 371 din 2007 executarea de taieri de corectii si defrisari de arbori si arbusti fara acordul serviciilor de specialitate din cadrul primariei, plantarea de arbori si arbusti fara avizul organelor de specialitate, necosirea ierbii de pe spatiile verzi aferente imobilului, cosirea fara autoizatie in parcuri, zone verzi si gradini publice, varuirea trunchiului arborilor, insusirea arborilor doborati in urma fenomenelor meteorologice sau a arborilor defrisati in cadrul unor lucrari fara aprobare se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 500 de lei pentru persoane fizice si de la 1000 la 2500 de lei in cazul persoanelor juridice.
Politistii locali au aplicat anul trecut 68 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la spatiile verzi si deteriorarea acestora, din care 22 au fost pentru lucrari de corectie si defrisari de arbori fara aprobare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *