O companie germana intentioneaza sa construiasca un parc fotovoltaic in comuna aradeana Vladimirescu

0
391
„Criz?“ . Strategia energetic? se amân? din lips? de fonduri
„Criză“ . Strategia energetică se amână din lipsă de fonduri
O companie germana intentioneaza sa construiasca un parc fotovoltaic in comuna aradeana Vladimirescu

O companie germana intentioneaza sa construiasca un parc fotovoltaic in comuna aradeana Vladimirescu, valoarea investitiei fiind, in prima faza, de peste 4 milioane euro.

Compania Mohring Energy GmbH, care anul trecut a realizat in Germania cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, analizeaza in prezent conditiile pentru demararea investitiei din localitatea aradeana. Sasha Mohring (foto), patronul companiei germane, a fost prezent, vineri, la Vladimirescu, unde a discutat cu autoritatile locale. Primarul comunei, Ioan Crisan, l-a informat pe investitorul german ca ii poate pune la dispozitie 3 hectare de teren, pe care sa fie realizat parcul fotovoltaic. Sasha Mohring a afirmat ca parcul de la Vladimirescu ar urma sa aiba, la inceput, 10.000 de panouri solare, cu o capacitate de 2,5 MW/h. „Daca vom construi acest parc fotovoltaic vrem sa continuam investitiile in Romania. Ne asumam riscurile acestei investitii in contextul in care legislatia romaneasca nu este foarte transparenta si nici stabila, mai ales in ceea ce priveste certificatele verzi. Va fi doar prima etapa a proiectului, cu o investitie initiala de 4 milioane de euro. Va fi si proiectul de prezentare pentru Romania. Noi intentionam sa mergem in mai multe orase, pentru a amenaja parcuri fotovoltaice”, a spus Sasha Mohring. Conform informatiilor furnizate de investitorul german, cu energia electrica obtinuta in urma exploatarii parcului fotovoltaic de la Vladimirescu vor putea fi alimentate aproximativ 100 de gospodarii.

Primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crisan, a precizat ca pentru realizarea acestei investitii poate pune la dispozitia companiei germane 3 hectare de teren. „Toate documentatiile pentru parcul fotovoltaic sunt finalizate. Avem un teren de 3 hectare pe care il putem pune la dispozitie pentru aceasta investitie. Ne dorim ca muncitorii romani din Vladimirescu, care lucreaza in Germania, sa isi gaseasca locuri de munca aproape de casa”, a spus Ioan Crisan.

Compania germana Energy Mohring a inaugurat, anul trecut, in localitatea Eggebek, aproape de granita Germaniei cu Danemarca, cel mai mare parc solar din Europa, montajul panourilor fiind realizat compania romaneasca Enercons Guset, in doar patru luni. La aceasta investitie au lucrat 200 de muncitori din comuna Vladimirescu. Compania germana a investit peste 250 de milioane de euro in parcuri solare din Germania si Polonia si si-a propus investitii in Romania si Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.